Inför Linköping Beer Expo

, , Inga kommentarer
Nästa helg går Linköping Beer Expo av stapeln igen. Mässan arrangerades för första gången ifjol och det verkade vara mycket lyckat då. I år är det fler utställare och mässan har gått från en dag till två. Det verkar som Beer Expo är här för att stanna. Om du inte fixat biljett än så är det hög tid nu.

Jag kommer att åka ner på lördagen och gå på första passet och eventuellt också andra passet. En god vän till mig som bor i Norrköping ska också följa med, han är en duktig fotograf och ska ta bilder åt mig under mässan. Jag hoppas kunna komma med en omfattande rapportering och massor av bilder.

Alla utställare har inte hunnit uppdatera med vilka produkter de tar med än, men det ser redan väldigt spännande ut. Många svenska mikrobryggerier finns på plats och de flesta har dessutom med sig såväl nyheter som rariteter. Nils Oscar tar bland annat med sig en begränsad upplaga av Rökporter som lagrats på ekfat i 36 månader och Oppigårds tar med sig Pale Summer Ale samt fjolårets vinnare från hembryggar-SM, Drakens IPA, som bryggdes på Oppigårds tidigare i år. Hos Sigtuna ges sista chansen att smaka på Sveriges starkaste öl då de tar med sig deras sista flaskor av Ace of Spades och vi får också en smygtitt på deras nya sommar-IPA. Slottskällan bjuder upp till dans med Kloster från 2001, ofiltrerad Red Ale, de nygamla ölen London och Svart samt den halvnya Nelson. Helt nya bryggeriet Roel dyker också upp, och flera andra svenska bryggerier utöver de ovan nämnda.

Utöver allt det trevliga svenska så finns flertalet importörer på plats. Wicked Wine erbjuder bland annat de fyra ölen i Sierra Nevadas 30th Anniversary serie och såväl Elixir Wine som TWC bjuder på ett gäng danskar. Som väntat finns också Brill, Galatea, Great Brands, TOMP och Cask Sweden på plats, så får man nog av svenskt så finns det gott om spännande importerade öl att testa också.

Som om allt detta inte vore nog så erbjuds också en mängd provningar, bland annat så kommer upphovsmännen från Sveriges två största ölbloggar, Magnus från Ofiltrerat och Darren från BeerSweden att hålla i provningar under alla tre pass på mässan. Kolla in Beer Expos hemsida för en fullständig lista på provningar där det också finns mycket mer information om teman, provningsledare, tider och priser.

Man kommer alltså inte behöva gå törstig. Efter några besök på olika mässor har jag kommit fram till att jag får ut mest av ett besök om jag har en grundplan med gott om plats för lite improvisation och spontana infall. På Beer Expo är grundplanen att låta huvudfokus ligga på nya svenska öl och andra svenska öl som jag inte provat tidigare samt att förhoppningsvis få lite pratstunder med en bryggare eller två. Jag hoppas också få tag på mässgeneralen Richard Lindblad för en liten intervju. Som vanligt blir förstås det roligaste att snacka med alla andra besökare man stöter på. Så vilka fler är det som ska till Beer Expo? Droppa gärna en kommentar här så jag vet vilka jag ska hålla utkik efter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar