Hemgjord bacon- och cheeseburgare

, , 3 kommentarer
Imorgon är det dags för tenta igen så idag behövde jag en enkel men rejäl lunch, så jag lyxade till det lite med en hemgjord bacon- & cheeseburgare och dessutom gjorda jag egna pommes frites. Fuskade med brödet och köpte Friscobröd från Max, men med tanke på hur goda de är och hur krångligt det är att göra bra hemgjorda hamburgerbröd så känns det ju helt okej.

Hamburgare gjord på nötfärs och endast saltad och pepprad, några skivor ost som fått ligga ovanpå burgaren mot slutet av stekningen för att smälta lite, två skivor stekt bacon, skivad rödlök, isbergssallad, ketchup och skånsk senap. Yum! Nästan så jag blir hungrig igen bara av att skriva om det.

Nu drack jag bara ett stort glas cola till det här då det är lite olägligt att dricka öl till lunch en sån här dag, men jag vet precis vilken öl jag skulle vilja ha till: Brooklyn Lager! En något kraftigare lager med lite lagom humlekaraktär är nämligen obsalut ferpekt till en bra burgare. Visst kan man komma dragandes med pale ales och IPA, ja kanske till och med en humligare brown ale, men i min värld slår de inte lagern när det vankas burgare.

En perfekt liten belöning som får eftermiddagens fortsatta tentaplugg att gå som en dans. Jag funderar dessutom på att laga det igen efter tentan imorgon då det känns okej att dricka den där Brooklyn Lagern till.

3 kommentarer:

 1. Såg trevligt ut.. kan tips adock om att det är sjukt värt att ge sig på ett eget bröd. Friscobröden är ingen personlig favorit även om de är de bästa som går att få tag på i affären i detta land. Dock är de väldigt degiga och har lite kanelbulle-brödkänsla i stilen.

  vill du höja din hamburgerupplevelse ett steg till, ta en liten stund medans du gör något annat typ tvättar eller så att lägga lite tid till att göra ett bra bröd av Brioche-typ. Det är ett stadigare bröd som görs med vetemjöl special som hanterar saftigheten i burgaren långt bättre än något köpt svenskt bröd kan =)

  SvaraRadera
 2. Ser mycket gott ut. Har du fritös? Om inte, har du några tips för en nybörjare gällande att göra egna pommes frites?

  SvaraRadera
 3. Nix, jag har ingen fritös. Jag körde helt enkelt rapsolja i gjutjärnsgrytan på full fräs tills de började få färg, det tog väl ungefär lika lång tid som att steka burgarna. Man får ju hålla lite koll på det bara :)

  SvaraRadera