Spikad BMD med Brewdog i Falun

, , 3 kommentarer
Nu har Beer Makers Dinnern med Brewdog på Kopparhatten i Falun blivit spikad. Torsdagen 10/11 är det som gäller och något unikt utlovas. Priset är nu satt till 595 kronor. Håll utkik på Kopparhattens hemsida för mer info och bokning.

Falun med sina ca 55 000 invånare måste ju vara den minsta svenska staden hittills som anordnar en BMD av ett internationellt erkänt bryggeri. Det gör mig faktiskt lite stolt att veta att ölintresset och ölkulturen har växt sig så stark hemma i Dalarna att man kan anordna något sådant här. Tyvärr har jag själv inte någon möjlighet att komma hem till Falun den dagen och delta.

3 kommentarer:

 1. Härligt att kulturen hittar de mindre ställena. ;)

  Det skulle vara intressant att höra din tanke kring hur Oppigårds (som ändå är dala-baserat) har påverkat öldrickandet där!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Oppigårds har bidragit en hel del. Folk är ju intresserade av lokalproducerat och tycker det är kul att det finns ett mikrobryggeri i Dalarna och prövar gärna deras öl. Oppigårds öl är ju smakrika men ändå (i de flesta fall) bra "nybörjaröl". Till sist har ju Oppigårds synts rätt mycket i tidningar också, de gör ju trots allt högklassig öl. Jag tror att den kombinationen gör att Oppigårds har fått upp rätt många dalmasars ögon för mikrobrygd öl.

  SvaraRadera
 3. Bra och rimliga synpunkter! Jag har funderat lite på det där med lokalpatriotism nämligen; idén är ju intressant ur ett bryggeris perspektiv då en lokal och bra kundkrets antagligen är den bästa grunden att utgå från.

  SvaraRadera