Dalarestauranger: Broken Dreams i Borlänge

, , Inga kommentarer
Mycket från Gotlands Bryggeri på Broken Dreams
Efter att ha upptäckt några nya restauranger i mina hemtrakter tänkte jag köra en miniserie med artiklar om de bästa restaurangerna och krogarna som har ett dugligt ölsortiment. De flesta sådana finns i de folkrikaste städerna i regionen, Falun och  Borlänge, och eftersom Falun även är mina hemtrakter hamnar det geografiska fokuset här. Först ut blir Broken Dreams i Borlänge.

Restaurangen ligger ett stenkast ifrån Borlänges resecentrum och i direkt anslutning till Best Western är det gissningsvis lika många besökare i stan som borlängebor som äter här.Vi kom in strax efter öppning på en måndageftermiddag och som väntat var vi nästan helt ensamma i lokalen, som inretts med diverse amerikanaprylar. Det påminde lite om O'Learys utan plattskärms-TVs och med amerikanska musiker på bilderna istället för Bostonanknutna idrottare. De stora fönstrena släppte förvisso in mycket ljus, men de vette också rakt ut mot parkeringen vilket kanske var lite mindre charmerande. Knappast fine dining, men gott nog åt oss för en måndagsmiddag. Efter en timme började också allt mer folk slå sig ner runtomkring oss och fylla upp lokalen någorlunda.

Anledningen till att jag hade styrt vår kosa just hit var förstås att jag hört gott om deras ölmeny och för att vara en utpräglad restaurang snarare än en bar var den också mycket bra. En hel del från Gotlands Bryggeri fanns det i kylarna, tillsammans med Oppigårds, en del lite ovanligare belgare, klassiska britter och någon amerikan i en bra blandning. Bland fatölen fanns det också mer än bara storsäljarna, bland annat säsongsöl från St Eriks. Just nu hade man också tjeckiska veckor i baren med några tillfälliga tjeckiska öl. Med mycket tilltalande priser som bonus får ölutbudet väl godkänt, trots att min DIPA inte var den färskaste.

Även maten låg i den lägre prisskalan med många rätter kring hundringen. Typiskt amerikanskt, såklart, med steaks, caesarsallad, cajun, tex-mex, chicken wings och cheesecake. Genom att plocka från flera olika regionala amerikanska matkulturer har man ändå gjort en relativt bred meny, som sticker ut från restaurangnormen häromkring. Vi åt chili med dirty rice och caesarsallad, som kom snyggt presenterad i stora portioner. Återigen, vi snackar knappast fine dining men det var gott och vällagat. Med tanke på att våra nota för två varmrätter, två efterräter, en öl och en läsk hamnade på 408 kr får det också anses vara prisvärt.

Det skulle vara intressant att gå hit igen under prime time och se hur stämningen är då. Jag skulle i alla fall gladeligen göra ett sådant återbesök om tillfälle ges, definitivt en restaurang att rekommendera om man är i trakterna och vill kunna äta ute med en god öl till.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar