En Lervigt god middag

, , Inga kommentarer

Ja, ordvitsen i rubriken borde väl nästan göra mig till hedersgöteborgare och ge mig rätt att lägga till Glenn som mellannamn? Skämt åsido blev det lite Lervigtema på drycken till gårdagens middag. Till huvudrätt åt vi laksa, en sydostasiatisk kycklingsoppa med nudlar, vitlök, ingefära, kokosmjölk och currypasta. Det är en välbalanserad rätt då den har sötma från kokosmjölken, sälta från fisksås och salt, syra från limen man klämmer tallriken och en lätt beska från det gröna. Dessutom en mild hetta från currypasta och chili. Lervigs utomordentligt goda Rye IPA som nyligen kom på bolaget passar mycket gott till denna kreation, om man tycker att besk öl till het mat fungerar. Maten lyfte i alla fall fram rågen i ölet och dess lilla kryddighet på ett sätt som jag tyckte var mycket trevligt och till ölets förtjänst.

Till efterrätt hade min lillebror rört ihop en av de bästa kladdkakor jag ätit, en lite kraftigare variant av den jag själv brukar göra, som sedan toppats med chokladcreme och färska hallon från trädgården. Kakan i sig är väääldigt mastig men hallonen ger en syra och fräschör som lyfter det hela. För att fullborda läckerheten tar man lämpligtvis den enkla men ack så goda kombinationen med en imperial stout till. Konrads Stout är en mycket mjuk och raffinerad stout som släppt på råheten och tyngden för att ge plats åt finessen. Mycket bättre än så blir det inte!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar