Lokalkollen: Highnose Brew Twisted Twin

, , Inga kommentarer
Häromdagen var det recension av en DIPA i världsklass och vi fortsätter idag på samma spår med en titt på en DIPA (eller dIPA-ish som de själva kallar det) från Highnose Brew som finns i det lokala beställningssortimentet. Det görs inte många flaskor och gillar man humlig öl är det värt att försöka lägga labbarna på någon av de som finns kvar.

Det här vill jag påstå är en av guldklimparna i det lokala beställningssortimentet just nu. Brygd i amerikansk västkuststil och axlar den manteln riktigt bra med en härlig fruktighet som drar åt exotisk frukt och grapefrukt. Det toppas med lite toner av tallbarr. Det hela bärs fint av en småsöt kaksmak och avslutas med en medelstark beska.

Många fruktiga toner att leta efter om man tycker det är roligt. Framförallt är det inte mycket som stör. Den är inte riktigt så snyggt komponerad som Shadow Pictures som jag recenserade igår men det är ju inte heller helt lätt. Jag vill ändå mena att Twisted Twin är en öl i toppklass.

Visst, den här går loss på 59 kr för 50 cl men jag menar att den håller samma klass eller bättre som flera öl i samma eller högre prisklass som folk inte tvekat att kasta ut sina surt förvärvade slantar på. Just nu finns det drygt hundra flaskor kvar på de lokala butikerna kring Höganäs. Förhoppningsvis gör de fler men istället för att chansa på det kan man se till att få tag på en innan de som finns nu tar slut.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar