Öl och cigarr: Cohiba Siglo III & Hantverksbryggeriet Baronen 2012

, , Inga kommentarer
En handrullad cigarr hör liksom en välgjord hantverksöl till de saker i livet som kan skänka en stunds total avkoppling och villkorslös njutning. Och det finns ju inget som säger att man behöver avnjuta dem separat, utan liksom med mat, ost, choklad och mycket annat kan en cigarr gärna avnjutas i sällskap av en öl för en kombinationseffekt. Cohiba Siglo III tillsammans med Hantverksbryggeriet Baronen 2012 är just en sådan lyckad kombination.

Cohiba Siglo III hör inte till de billigare cigarrerna om man ska köpa den i vår del av världen. Jag hade tur som fick den i gåva av en vän som besökt Kuba, men jag skulle nog påstå att den gör skäl för sitt pris även här hemma. Baronen är inte heller det billigaste öl man kan hitta men det är ingen tvekan om att det är värt pengarna. Riktigt god redan nu och den tål att stå i flera år. En sådan öl man gärna ser till att ha hemma så man kan plocka fram den när tillfälligt dyker upp.

Dessa två i kombination på balkongen en varm sommarkväll tillsammans med något trevligt att bläddra i eller bara allmänt filosoferande är närmast magi. Cohibans något söta toner av läder, kryddor, kakao och ceder smälter sömlöst in i Baronens härliga karamellighet och djupa drag av torkad frukt. Otroligt mysig och välskapt kombination.

Båda två räcker gott och väl i en timme och är skapta för tillfällen då man har just den tiden på sig att bara sitta och njuta. Ge dem den tid de behöver och du får din belöning mångdubbelt tillbaka.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar