Uppsalas bästa burgare och öl

, , Inga kommentarer
Få saker är så hemtrevligt, avslappnande och tryggt som en bra burgare med en bra öl till. I Uppsala finns flera ställen med bra burgare men när man söker efter kombinationen bra burgare tillsammans med bra ölutbud är det tre ställen som står ut. Pipes of Scotland, O'Connors och Churchill Arms. Efter att ha testat alla tre har jag utsett min vinnare.

Den korta historian är att Churchill Arms har bäst burgare. Smakrik och saftig, med gott bröd och bra uppbyggnad. Därtill riktigt bra pommes (med skal) och bra dippsås som följer med. Och så slipper man slabba med coleslaw, det hör ändå riktigt till burgaren för mig. Några pinnhål över konkurrenterna både i burgarsmak och i helhet.

Börjar man titta på lite fler parametrar blir det däremot en längre historia. Churchill Arms må ha den bästa burgaren men medan de har ett rätt så sjyst ölutbud ligger de ändå klart efter både Pipes och O'Connors på den punkten, framförallt på fatölssidan. Med bara två gästfat är det inte mycket plats att rotera på även om det har dykt upp riktigt bra grejer där emellanåt. De fasta faten är förvisso rätt hyggliga men inget man inte hittar någon annanstans.

Tittar man på kostnad och prisvärdhet är det Pipes som är ohotad etta. Deras after-work-deal med en burgare och en valfri fatöl för 149 kr fram till kl 19 på vardagar är det ingen av de andra som kommer i närheten av att slå. Deras burgare må se sig slagen av både O'Connors och Churchill Arms men står ändå stadigt och utbudet av fatöl är alltid bra med nio roterande fat.

O'Connors burgare kostar mest i sällskapet men här finns å andra sidan vanligtvis det bästa ölutbudet, särskilt om Loyaltybaren är öppen för stunden (vanligtvis fredag- och lördagkvällar). Är burgaren ett inslag i en längre kväll där man vill ha ett stort ölutbud är det här kanske bästa valet. Å andra sidan är det så korta avstånd mellan dessa tre ställen att det är väldigt smidigt att äta och ta en öl på ett ställe för att sedan fortsätta på det ena, den andra eller båda andra krogarna.

Det är med andra ord inte alltid ett helt enkelt val om var man ska käka sin burgare i Uppsala men det är å andra sidan något av ett lyxval att välja mellan dessa tre krogar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar