Intryck från första dagen på All In Beer Fest

, , 1 kommentar

Det är snart dags att rulla igång andra dagen på All In Beer Fest i Göteborg för att följa upp en mycket trevlig gårdagskväll på festivalen. Sedan succépremiären ifjol har det ändrats om lite här och var, framförallt är festivalen större sett till både antal utställare och besökare, där de flesta förändringar varit till bättre men någon också till det sämre.

Eftersom förra årets lokal inte var ledig har festivalen bytt plats till ett ställe vid Lindholmspiren. Fjolårets lokaler var fantastiska och skapade en väldigt mysig inramning och som gjorde att det kändes som något annat än en vanlig festival. Årets lokal är mer av en vanlig mässhall och den speciella atmosfären har tyvärr förlorats.

På många andra sätt är däremot festivalen bättre i år. Fler bryggerier, fler bryggare och fler öl på plats och med samma höga genomsnittskvalitet som ifjol. Insläppet var fruktansvärt smidigt. Innan öppning gick personal runt i kön och scannade av biljetter och delade ut armband så att det bara var att gå in när portarna öppnades. Matutbudet var något bredare också. Däremot saknades fortfarande smidiga ställen att skölja sitt glas och ta dricksvatten från.

Det här är också en festival som ända ut i fingerspetsarna känns som att den är gjord av och för entusiaster. Sådana som redan provat standardutbudet från bryggerierna och vill prova deras specialgrejer.

Med genomgående bra kvalitet på ölen är det lite svårt att peka ut några klara höjdpunkter. Nästan allt var höjdpunkter helt enkelt. Det känns väldigt trevligt att två pass till på denna sköna festival väntar idag.

1 kommentar:

  1. Gällande skölja glas och ta vatten, jag fann att de 3-4 borden i rummet utanför utställarna där det fanns kranar med vanligt och kolsyrat vatten samt slasktunnor var väldigt smidigt sätt för både dricka vatten och skölja glas innan man gick in och fyllde på igen.

    SvaraRadera