All In Beer Fest i backspegeln

, , Inga kommentarer

Med några dagars tid att smälta intrycken från en fantastisk helg i Göteborg är det dags att se tillbaka på All In Beer Fest. Nya lokaler, ny uppdelning av festivalpassen, nya och gamla utställare och fler besökare. Några saker att jobba på finns det allt, men allt som allt en helt otroligt härlig festival.

Två stora skillnader mot förra året är lokalen och antalet människor. Årets lokal var helt enkelt inte lika mysig (om än väldigt funktionell) som förra årets och med ett större antal besökare var det också mer trängsel i år. Med de två halvnegativa aspekterna avklarade kan vi gå vidare till allt som var bra.

Grym öl, för det första. Jag har sammanställt min favoriter här men ärligt talat var det väldigt få öl som inte var mycket bra. En standardfråga när man pratar med någon på ölfestival är "har du provat något gott då?". Mitt standardsvar under hela festivalen var "ja, i stort sett allt". Ett undantag var Sahtipajas lambic med röda vinbär som smakade alltför mycket ättiksyra. Deras Rött men inte sött var däremot fin. Utöver genomgående hög ölkvalitet bjöds det på mycket nytt också för oss som gillar sånt och särskilt kul var Brewski.

Marcus Hjalmarsson, som är huvudmannen bakom Brewski, hör till bryggarsveriges mest sympatiska människor och resten av teamet är också ett jäkla trevligt gäng. Så när de nu presenterade sina första öl, de allra första batcherna som de bryggt på stor skala faktiskt, från sitt nybyggda bryggeri var det väldigt glädjande att de smakade riktigt bra. Inte bland festivalens allra bästa öl, men när de första storskaliga batcherna smakar så här bra ser man verkligen framemot deras öl när de fått finjustera in sig på bryggningarna.

Malmös öl med durianfrukt är också något man minns från helgen. Det var nämligen bland det äckligaste jag luktat på i ölväg utan att det gått fel i bryggningen. Durian luktar nämligen riktigt illa, men smakar bra. Den effekten fördes över på ölen som smakade behagligt citrussyrligt och lite sådär mysigt småfruktigt. Den blandningen av doft och smak var något klurig att få ihop för de stackars hjärncellerna och var verkligen en ölupplevelse utöver det vanliga.

Utöver ovan nämnda provade jag mycket bra öl från Brekeriet, Sad Robot, O/O, Stigberget, Beerbliotek, Lervig, Cigar City, All In, Green Tower, Mohawk, CAP, Croocked Moon, Flying Couch, Spybrew, Dugges, J Wakefield, Poppels och Rådanäs, och då har jag ändå garanterat glömt någon. Det var helt enkelt en fest för alla smaklökar.

Själva festivalens pollettsystem är också mycket smidigt då man aldrig behöver krångla med växel vid köp av smakprov. En pollett ger ett smakprov, punkt. Enkelt och snabbt för både personal och besökare. På matmenyn fanns tre olika alternativ, jämfört med förra årets två. Det jag provade smakade bra men det har varit lite mixade åsikter om maten.

Lite synd var det att inte riktigt alla öl som annonserats inte kopplades på, då vissa bryggerier bytte öl allt eftersom ölen tog slut snarare än att byta mellan varje pass oavsett om det var slut i faten eller inte. Det var nog egentligen inte sååå många annonserade öl som inte blev påkopplade, men för de som spanat in sig på någon av dem och aldrig fick chansen att prova dem var det förstås riktigt tråkigt.

En ljuspunkt för framtiden är att de planerar att återgå till förra årets grymma lokaler. Där var det visst upptaget i år men förhoppningsvis hinner de knipa dem i tid till nästa gång. Får de över lika grymma bryggare med lika grymma öl som i år är succén given. Ärligt talat var det en succé i år också. Och förra året.

PS. Jag har även rapporterat en del från festivalen på cohops.se. Utöver ovan länkade lista över favoriter finns även en intervju med All In-Victor och artikeln Nördarnas fest på All In Beer Fest.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar