Två nya ölfestivaler i vinter

, , 1 kommentar
Om du i januari eller februari sitter med abstinens efter ölfestivaler och inte kan vänta till Linköping Beer Expo finns det en lösning. Det kommer nämligen två nya ölfestivaler i Uppsala och Stockholm i januari och februari. 

Nöjesguidens Ölmässa kör torsdag-lördag sista helgen i januari, 29-31/1 alltså. Mässan placeras i lokaler på Drottninggatan 81 i Stockholm som enligt uppgifter verkar ta in 400 personer som max. Mässan är uppdelad i fem pass, ett på torsdag kväll och två vardera på fredagen och lördagen. Den kommer att inrikta sig helt och hållet på mikrobryggerier. Den krockar lite halvt med Belgoträffen i Uppsala, hembryggarfestivalen med bara belgiska och franska stilar, som till nästa år kommer ha bytt upp sig till en större hall på Fyrishov för att kunna hantera det ökade intresset. Den arrangeras nämligen på lördagen den 31/1.

Uppsala kommer också få en ölfestival för kommersiell öl (och whisky), när Uppsala Beer & Whisky Festival kör sin första upplaga den sista helgen i februari, det vill säga 27-28/2. Med de nya Uppsalabryggerierna Jackdaw och Tempel tillsammans med det betydligt äldre Slottskällans som ju inte bara gör egen öl utan också kontraktbrygger åt andra borde det finnas fina möjligheter till att dricka god lokal öl på den mässan. Dessutom är det ju runt hörnet för Stockholmsbryggarna som förhoppningsvis dyker upp.

Än så länge finns inte så mycket mer info om festivalerna än vilka datum det blir.

1 kommentar:

  1. Slottskällan står ju inte med ibland utställarna ("längre", de kanske gjorde det i november)...... De och Beer Enthusiasts hade ju annars känt som en klockren deltagare.

    SvaraRadera