Inför All In Beer Fest

, , Inga kommentarer

Nästa vecka är det dags för andra upplagan av All In Beer Fest och efter att ha varit fjolårets trevligaste svenska festival har de en del att leva upp till. På ölsidan ser det väldigt lovande ut med 28 mycket intressanta bryggerier. Vi tar en titt på vad som komma skall.

Framgångsreceptet i fjol byggde på en liten storlek som gav en personlig atmosfär och bra möjligheter för direktkontakt med bryggarna, obefintlig trängsel och full fokus på bra öl. I år har man gjort festivalen lite större, från 300 till 600 biljetter per pass (finns fortfarande lite biljetter kvar) men samtidigt har de varit väldigt medvetna om att den intima atmosfären var en framgångsfaktor ifjol och har arbetat för att behålla det.

Om de så här med en dryg vecka kvar har fler bryggerier att presentera låter jag vara osagt, det var trots allt bara några dagar sedan som danska Spy Brews deltagande annonserades. Däremot säger jag att de 28 bryggerier som nu är annonserade utgör en mycket lovande lineup. Vilket förstärks av att de 62 öl som hittills annonserats är en samling riktigt intressanta öl där många inte serverats i Sverige förut eller åtminstone inte varit särskilt lätta att få sig ett smakprov på. Jag har för övrigt en lista med de öl och bryggerier som hittills presenterats och som kommer uppdateras när fler öl avslöjas.

De två amerikanska bryggerier som deltar är de som kanske också sticker ut allra mest. Dels det väletablerade Cigar City med en lång rad toppöl på sitt CV och dels nya J Wakefield Brewing som i korthet kan beskrivas som en extremt hajpad hembryggare som nu är på gång att starta kommersiellt. Jag skulle säga att det är läge att prova alla öl från dessa två bryggerier då det blir en rätt unik chans att prova dem inom Sverige, utom möjligen Cigar City Invasion som lär dyka upp på andra håll (om den inte redan gjort det).

Omkring dussinet av de 28 bryggerierna är mer eller mindre Göteborgsbaserade så den lokala anknytningen är också stark. Visserligen har den Göteborgska ölscenen börjat få en större spridning i landet, men här finns en utmärkt chans att smaka på det senaste från ett av Sveriges hetaste ölområden just nu. Sad Robot övertygade i fjol och öl från Beerbliotek och All In har aldrig gjort mig besviken men hela GBG-gänget brukar vara intressanta.

En öl som jag absolut inte vill missa är Brekeriet/Ängö Ängelbrekt som är den fantastiska Ängö Oktoberfestlig som skickats till Brekeriet för att sekundärjäsa med deras brettstam. Jag vågar inte riktigt sia om brettjäst oktoberfestöl blir bra men jag ska definitivt ta reda på det.

Jag försöker intala mig själv att jag kan tygla min inre ticker men det är tamejtusan svårt att inte vilja prova allt nytt som dyker upp på All In Beer Fest.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar