En liten summering av helgen

, , Inga kommentarer
Det var lite småtungt att, efter en blöt tentafest på onsdagen, ta sig upp klockan sex i torsdags för att hinna med tåget klockan sju. Inte den bästa tågresa jag varit med om förstås, men vissa smällar är värda att ta. Slutdestinationen var Odense, men jag hade tågbyte med en timmes väntetid i Köpenhamn, så jag passade på att smita ner till Kihoskh som bara ligger omkring 10 minuters promenad från hovedbanegården. Plockade på mig lite godsaker och traskade tillbaka till stationen och hoppade på tåget till Odense och min käreste. På kvällen bjöd vi över en vän till mig från Falun som går i samma klass som min flickvän och till middagen delade vi på Mikkeller Fall Thörst, en pale ale som görs speciellt för Kihoskh, och en Lagunitas Hop Stoopid.

På fredagen stod lite mer ölshopping på programmet och jag knallade iväg till min kompis och så gick vi vidare till HJ Hansen, som jag missat att besöka på mina tidigare besök i Odense. I Odense verkar det inte finnas några renodlade ölbutiker, utan det är några av de mer välrenommerade vinbutikerna som också har en del bra öl. Det är verkligen inget att klaga på dock, de har massor av god öl. Så mycket att jag kände att jag behövde fundera lite på vad jag skulle köpa med mig hem och nöjde mig med att köpa det vi skulle ha att dela på till kvällens knytalas istället, vilket blev Shorts Huma-Lupa-Licious, Smuttynose IPA, Mikkeller Koppi IPA, Weyerbacher Double Simcoe IPA och Hair of the Dog Fred. Tyvärr skulle det visa sig att de första två var totalt övertrötta. Vi hann även med en visit på Vinens Verden där Girardin Faro, Mikkeller Beer Geek Bacon och Midtfyns Rough Snuff inhandlades. Faron delade jag och flickvännen på innan vi gick iväg, baconölen har följt med hem och Rough Snuff blev något som vi alla delade på efter middagen. Tydligen så hade den blivit förbjuden i Danmark eftersom snus är förbjudet. Det blev en kul grej att bjuda runt på efter middagen men själv tyckte jag nog att det var lite för intensiv lakritssmak för att det skulle vara riktigt gott.

Jag hade lyckats tjata till mig att vi allihopa skulle gå på en bar som heter Carlsens Kvarter, där de ska ha ett riktigt bra ölutbud, men när vi kom visade det sig vara knökfullt och samlade sittplatser för 8 pers var bara att glömma, så vi gick vidare. Den lilla skymt jag hann få av ölutbudet var dock väldigt lovande. Som tur är finns det ju alltid 

På lördagskvällen hade vi en stilla hemmakväll och delade på en Founders Porter till maten och sedan en Founders Breakfast Stout till efterrätten, varm chokladmuffin med vaniljglass, vilket var riktigt gott. På lördagen hade jag också fått uträttat min sista shopping, och resultat ser ni nedan.


En otroligt dålig bild, men från vänster till höger är det: Green Flash Barley Wine, Mikkeller Beer Geek Bacon, Lost Abbey Cuvée de Tomme, De Molen Tsarina Esra, Cigar City Or, Pretty Things Once Upon A Time 1901 och Southern Tier Pumking

Från vänster till höger: Dark Horse Plead the 5th, Struise Pannepot Reserva 2008, Struise Black Albert Batch 0, Nögne Ö/Mikkeller Tyttebär, Lost Abbey Red Poppy Ale, Southern Tier Iniquity och Three Floyds/Mikkeller Oatgoop.

Ikväll är det dags för ölbloggarträff också, så det är bara att fortsätta köra hårt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar