Två små godbitar

, , 5 kommentarer
Efter mycket krångel med Systembolagets websida lyckades jag få igenom en privatimportsförfrågan till Brill och nu har jag fått hem dessa två små godbitar. Eller små och små, Lost Abbey Serpents Stout ligger på 11 % och kommer i flaska om 750 ml och Three Floyds Behemoth är på 12 % i flaska om 650 ml, så man ska väl behandla dem med respekt.

Serpents Stout kostade 159 kr och Behemoth 229 kr, då är fraktkostnader inkluderade. Det tycker jag ändå är fair pris för att vara i Sverige. 8 dagar tog det från att jag bekräftat min beställning tills att jag fick SMS från bolaget om att de nu fanns i butiken. Jag behövde inte betala något i förskott heller, vilket ibland kan vara fallet vid privatimport. Kanske var för liten totalsumma helt enkelt? Nåväl, båda dessa öl har betyg över 4 på RateBeer, vilket ju borgar för att de åtminstone är drickbara.

5 kommentarer:

 1. Gjorde en privatimport på en hel låda Behemoth för ett tag sen, ingen förskottsbetalning där heller. Jag misstänker att det beror på att det är en leverantör som Systembolaget normalt sett handlar med.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror att det är upp till leverantören huruvida de vill ha en delbetalning i förskott eller inte, och Brill är väl helt enkelt sjysta och skippar det. Som du säger så är de ju en leverantör av många ordinarie varor också. Vilken årgång Behemoth köpte du? 2009 (blå/turkos vax)? Det är i alla fall den jag har. Hur mår den? Jag är lite i valet och kvalet om den ska drickas snart eller om jag ska lägga undan den ett tag.

  SvaraRadera
 3. Jag har också 2009:an, drack även den årgången förra sommaren efter köp på Ölbutikken i Köpenhamn. La inte mer på minnet om den än att den var jäkligt god vid det tillfället så kan inte säga exakt hur den utvecklats. De jag fick hem för ett tag sen gillar jag också, rejält. Rent känslomässigt så gillade jag den snäppet bättre förra sommaren, om det berodde på att den var färskare eller att det var mer av en upplevelse då kan jag inte svara på däremot.

  SvaraRadera
 4. På försök ber vi numera SB att inte begära deposition på våra privatimporter, som ett led i att höja servicegraden mot våra kunder. Fördelarna är ju att det går snabbare att få sina grejer och dessutom är det mindre krångel.

  Det betyder att vi står för risken att få betala returfrakt på ej uthämade varor, istället för att den dras från depositionen. Eftersom vi har så goda erfarenheter av att allt hämtas ut tänkte vi pröva detta och det har funkat bra hittills. Fortsätter det att funka bra kör vi vidare så.

  Hoppas att ölen ska smaka :)

  Hälsningar,
  Marc på Brill

  SvaraRadera
 5. Bra initiativ ni har tagit där, Marc! Det gjorde privatimporten väldigt smidig (om man bortser från allt trubbel jag hade med Systembolagets hemsida). Det blir nog inte sista gången jag beställer från er :)

  SvaraRadera