Tentaöl!

, , 5 kommentarer
ÄNTLIGEN! För några timmar sen blev jag klar med den tredje och sista tentan för denna tentaperiod. Känslan efteråt är inte lätt att beskriva, men det är glädje, lättnad och frihet i en härlig mix. Att solen lyser och våren är i antågande sätter pricken över i. En viss tomhet infinner sig också när man klämt ur sig 20 högeskolepoäng värt av kunskap. Det tomrummet går alldeles utmärkt att fylla upp med god öl.

I fredags var första tentan, och då var det envariabelanalys som gällde. Den belönades i fredags kväll med en SKA Decadent IIPA. I måndags var det företagsekonomi som gällde, den enklaste av de tre, och något av en "mellantenta" mellan två mycket tyngre tentor, som firades med en Lindemans Cuvée René. Det hela avslutades idag med tenta i kemiska energikällor och för att fira den och att hela tentaperioden är över så slås det på stort med en Goose Island Bourbon County Brand Vanilla Stout som jag sparat särskilt till detta tillfälle.

Det blir förstås mer öl på tentafesten ikväll också, men då av något mer ordinärt slag (dock inte dåliga, mind you). Imorgon bär det av till Danmark över min lediga weekend och på när jag kommer hem på måndag är det dags för ölbloggarträffen. När allt det är över kanske det blir lite fart här på bloggen igen!

5 kommentarer:

 1. Hmm vilket program läser du?

  SvaraRadera
 2. Civilingenjör i energisystem i Uppsala :)

  SvaraRadera
 3. Najs! Har själv en examen från 2006 på samma program :)

  SvaraRadera
 4. Härligt! Då lär du ju ha varit med i en av de första årskullarna energisystemare?

  SvaraRadera
 5. Yes, den första kullen år 2000 - sprängfylld med klåpare :)

  SvaraRadera