En god gåva

, , 1 kommentar
Nu under helgen har Rockstad Falun gått av stapeln på Lugnets skidstadion i Falun, några hundra meter från mina föräldrars hus där jag bor nu under sommarlovet. Precis som förra året kom några amerikanska Sabatonfans över till Falun för att gå på festivalen så jag mailade dem och undrade om de kanske hade plats i resväskorna för lite amerikansk öl till mig, och visst hade de det.

Så i torsdags var jag och plockade upp Jim och Glory på tågstationen och skjutsade dem till deras bed & breakfast. De bor strax utanför Orlando så de var och handlade på Knightly Spirits. Genom deras hemsida och ratebeer så lyckades jag knåpa ihop en liten önskelista på fem flaskor. De hade dock hittat ännu mer plats i resväskan och plockade med sig tio flaskor åt mig.
Highland Gaelic Ale, Sierra Nevada Ovila, Bell's Expedition Stout (x2), Cigar City Maduro Brown Ale (x2), Cigar City Jose Marti American Porter (x2), Fort Collins Chocolate Stout och Yuengling Black & Tan. Inte så dumt. När de hade handlat hade de köpt sexpack av det mesta för att pröva dem själva också hade överlag varit väldigt nöjda. De var särskilt förtjusta i Ovila. Kul att man kan sprida lite ölintresse på så vis också.

Hon som drev bed&breakfast-stället kom sen fram och sa: "Mike och Matt (de andra amerikanerna som anlänt lite tidigare) gav mig en order om att du ska ta den här resväskan med dig hem, behålla allt som är i den och ge tillbaka väskan under helgen". Jag blev lite ställd först men insåg sen att de tagit med sig en hel väska med öl till mig. Så jag åkte hem och packade upp två flaskor vardera av 13 olika öl, väl inpackade i massvis av bubbelplast. Jag hade bara bett dem köpa några öl till mig om de hade plats i väskan och orkade släpa på det, vilket de sagt att de kunde göra men sen hörde jag inget mer om det så en hel resväska var lite mer än förväntat.

Lagunitas Censored, Lagunitas IPA, Lagunitas New Dogtown Pale Ale, Flying Dog Raging Bitch, Flying Dog Double Dog och Dogfish Head 60 Minute IPA.
Full Sail Session Black Lager, Full Sail Limited Edition Lager LTD 05, Full Sail Amber Ale, North Coast Scrimshaw, Bear Republic Racer 5 IPA och Bear Republic Red Rocket Ale.

Det var också två flaskor Red Seal, men de finns ju på Systembolaget så jag tyckte de passade utmärkt till tågtentaöl tillsammans med ena flaskan Racer 5 som hade läckt lite ur kapsylen. Jag har även hunnit dricka några av de andra ölen under helgen och det är inga besvikelser än så länge.

Totalt 36 flaskor alltså. Det är smart det där med att ha vänner i utlandet. Om 10 dagar bär det dessutom av till Danmark igen och det är dags att dricka en del öl som stått på lagring också. Jag lär alltså inte behöva gå törstig i sommar.

Rockstad Falun var för övrigt riktigt jäkla bra. I år igen. Sabaton och Raubtier är Sveriges två bästa band just nu, jag har fortfarande ont i nacken (och en del andra kroppsdelar men det beror nog mer på stundtals för lite blod i alkoholomloppet). Igår hade vi en liten uppvärmning i vår trädgård med diverse hitresta hårdrocksvänner vilket var hur trevligt som helst, och självklart bjöds det på lite god öl också.

1 kommentar:

  1. Nej nej nej, fel fel fel.. Graveyard och Dundertåget är Sveriges bästa band just nu!

    SvaraRadera