Glad Blåbär

, , 2 kommentarer
Idag är en av de mest hajpade releasedagarna på den här sidan Atlanten. Idag släpptes nämligen årets Cantillon Blåbär på Ölbutikken, ölet som är den högst rankade* fruktlambicen på RateBeer. Av de 400 litrarna ursprunglig öl så "åts" 100 liter upp av blåbären och ytterligare 30 liter försvann i jäsning och pga yttre omständigheter, så i år blev det bara 270 liter färdig produkt. Dessa dyrbara droppar har man buteljerat på 200 stora flaskor (75 cl) och resten på småflaskor (37,5 cl), vilket jag får till att det borde bli 320 småflaskor.

Alla stora flaskor och lika många små flaskor släpptes för försäljning på Ölbutikken med en limit på en stor och en liten flaska per person, för 240 respektive 120 danska kroner styck. Trots dessa priser och begränsningar så är det folk som kör såväl från Stockholm som från Bryssel bara för att få tag på sina två flaskor. De resterande småflaskorna då? Några kommer att säljas på Mikkeller Bar och resten kommer att finnas till försäljning på Ölbutikken för att drickas på plats. Med detta tänker de att även de som inte har en möjlighet att åka ner idag i alla fall kan få möjligheten att prova den, för de 200+200 flaskorna för vanlig försäljning lär ta slut idag. I skrivande stund har de haft öppet i drygt tre timmar så det är nog inte många flaskor kvar nu.

*Av de som fortfarande är i produktion. Räknar man med pensionerade öl så är den "bara" på andra plats, efter 3 Fonteinen Framboos.

2 kommentarer:

  1. Ska till Köpenhamn på onsdag så jag tänkte se om den finns att dricka antingen på Ölbutikken eller Mikkeller Bar.. Hoppas hoppas

    SvaraRadera
  2. Kul! Har du ordentlig tur så finns den till och med kvar att köpa hem på Ölbutikken, men det lär garanterat finnas flaskor kvar för drink-in :)

    SvaraRadera