Min första trade

, , 3 kommentarer
Jag har genomfört mitt första regelrätta ölbyte. Inför min resa ner till Odense för att hälsa på min flickvän, dit jag just anlänt, fick jag genom RateBeer kontakt med en kille här i Odense som ville byta till sig lite öl som jag hade. Vi mailade lite fram och tillbaka och kom överens om vad som skulle bytas mot vad. Dealen var att jag skulle ge honom två flaskor av Slottskällan Kloster, folkölsvarianten av Pilsner Urquell och några öl som han inte rateat förut som jag fick välja själv. Dessa blev Sigtuna Summer IPA , Brewdog Hardcore IPA (som jag ”råkat” få en flaska för mycket av) och som en minibonus slängde jag in en burk Pistonhead Cruisin’ Lager som jag tyckte var överraskande bra och för en gångs skull med märkbar amerikansk humle. I utbyte mot dessa fick jag en Sierra Nevada Bigfoot från 2007, en De Dolle Stille Nacht från 2004 och en Struise Pannepot Grand Reserva 2005.


Vi skulle mötas på tågstationen i Odense och för att byta våra öl. Mitt tåg blev försenat (det är tydligen inte bara SJ som sysslar med sånt) och då han bokat upp sig på annat så hade han inte tid att vänta. Efter många om och men lyckades vi slutligen mötas vid Vinens Verden i Odense idag, min sista dag här, för att byta våra öl. Det blev lite allmänt ölsnack också och så bestämde vi att vi skulle fila på en ny trade tills jag åker ner till Odense igen i slutet av juli.

Om du är ute och reser och har möjlighet att ta med några flaskor i väskan så rekommenderar jag verkligen att kika runt lite och se om du hittar någon som skulle vilja byta lite öl med dig. Det är ett kul komplement till den vanliga ölshoppingen. På RateBeer behöver man vara premiummedlem (vilket kostar omkring en hundralapp per år) för att kunna lägga upp en lista med vilka öl man har, vad man letar efter och för att lämna feedback efter utfört byte, men man kan förstås hitta bytesmöjligheter även utan detta. Jag har fått uppfattningen att hela ölbytesgrejen är ännu större på BeerAdvcocate, dock har jag ingen koll på huruvida man behöver någon form av premiummedlemskap där för att lägga upp önskelistor osv.

3 kommentarer:

  1. Det känns som om du gjorde ett grymt bra byte. Jag tycker nästan synd om grabben du tradade med... =)

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Ja, fast det är ju den svenska synen på det hela. Möjligheten finns ju att dansken sitter tycker det omvända :) Beror lite kanske på årgången på klosterölet..?

    SvaraRadera
  3. Vi var båda väldigt nöjda med bytet om vi säger så :)

    SvaraRadera