Ölbloggarträff på SBWF?

, , 13 kommentarer
Stockholm Beer & Whisky Festival går av stapeln för 20:e gången i höst och kommer vara större än någonsin med nya Hall II. Vad skulle kunna vara ett bättre tillfälle att för första gången någonsin ordna en ölbloggarträff på en svensk ölmässa? Nä, det finns inget bättre tillfälle såklart. Förra året var vi några som på ett spontant initiativ av Pelle träffades i avdelningen som kallades för Snickeriet, men i år tycker jag att vi borde försöka träffas under mer ordnade former.

Jag har därför varit i kontakt med arrangörerna om att ordna något för oss ölbloggare och de är positivt inställda till idén. Ingenting är fastställt än, men om det blir av så kommer det högst troligen att bli på någon av torsdagarna som ju trots allt är de bästa dagarna att vara där på om man vill prata med bryggare, utställare och annat branschfolk och därför de dagar då jag räknar med att flest ölbloggare kommer att vara där. Min grundidé är att vi ska få ett separat rum reserverat för oss i en timme eller två där vi kan samlas, träffas och prata med varandra, kanske med en blindprovning eller annan mindre aktivitet. Om du har några förslag kring detta så får du gärna maila det till mig på portersteken@gmail.com.

Så fort alla detaljer har spikats kommer det mer info här på bloggen, så håll utkik om du är sugen på en ölbloggarträff på SBWF.

Stockholm Beer & Whisky Festival går i år av stapeln 29/9-1/10 & 6-8/10. Biljetter kommer (de har inte släppts ännu) man att kunna köpa på Ticnet för 199 kr (plus ev serviceavgift) vilket inkluderar entré, provningsglas som man får behålla samt fritt deltagande på Ölskola I, i mån av plats. Nytt för i år är att dryckesklubbar kommer att kunna köpa biljetter till rabatterat pris till torsdagarna. En lista på utställarna på årets festival hittar du här.

13 kommentarer:

 1. Låter intressant, är självfallet på om jag inte är på GABF då.

  SvaraRadera
 2. Jag kommer vara där den första torsdagen och är givetvis intresserad. Jag stannar i Stockholm några dagar så tänkte även besöka festivalen på fredagen, men veckan därpå är jag i Belgien.

  SvaraRadera
 3. Låter mycket trevligt, vet dock inte vilken av torsdagarna jag kommer vara i stockholm, beror lite på mitt jobb.

  SvaraRadera
 4. Jag har planer på att sticka upp på en av torsdagarna iallafall och eventuellt en fredag, så jag bjuder in mig själv om jag är där när ni ska mötas..

  SvaraRadera
 5. Det kommer högst troligen att krävas föranmälan om det blir av, samt antagligen en liten motprestation, typ att man skriver om festivalen på sin blogg.

  SvaraRadera
 6. Låter som en intressant idé. Utan att veta gissar jag på att jag kommer att vara där den första torsdagen samt även någon av de andra dagarna.

  SvaraRadera
 7. Mycket intressant. Jag föreslår att vi hittar en så tidig tid som möjligt för att vara så klara i skallarna som det går. :>

  Planen är att vara där båda torsdagarna.

  SvaraRadera
 8. Ja, självklart är det önskvärt med någorlunda tidigt, samtidigt kanske det inte ska bli alldeles för tidigt om alla ska ha möjlighet att hinna till mässan. Sen hänger det förstås lite på vilka tider som arrangörerna har möjlighet att avlåta en lokal åt oss.

  SvaraRadera
 9. Meddela när torsdagen är spikad så ska jag försöka krångla mig ur jobbet.

  SvaraRadera
 10. Är helt klart intresserad av en träff då! // Fredrik på Ölkultur med David & Fredrik

  SvaraRadera
 11. 29 september är kört för mig så gärna någon annan av dagarna. Antingen första helgen eller andra helgen.

  SvaraRadera
 12. Hur avancerad ölbloggare måste man vara för att vara med?

  SvaraRadera
 13. Brygglogg, det har vi inte riktigt tagit ställning till än men jag tror och hoppas att vi kan köra på linjen "hellre innefatta än utesluta" :)

  SvaraRadera