Grattis Sverige

, , Inga kommentarer
Så var nationaldagen nästan över och jag har som vanligt inte firat den något särskilt. Eftersom jag ändå har sommarlov innebär det inte ens en extra ledig dag. Men jag tänkte att jag i alla fall kunde ta en svensk öl så här på kvällskvisten efter en dag med strålande sol och valet föll på Kosacken från Hantverksbryggeriet som jag haft liggande i källaren sen...ja, nu fick jag lov att tänka efter, men någon gång förra vintern tror jag att jag köpte den när jag hade vägarna förbi Västerås.

När jag satt och sippade på den till ett halvslött TV-tittande så slog det mig: Sverige är ett ganska bra land att leva i, även som ölnörd. Nya öl ramlar ständigt in hos Systembolaget, krogar med kvalitetsöl i utbudet blir allt vanligare och framförallt så har vi massor av riktigt duktiga bryggerier. Faktum är att om man ser till antalet bryggerier (nu pratar jag inte bara om mikro) per invånare så ligger vi på nästan samma nivå som USA. Inte så illa pinkat! Våra mikrobryggerier växer och växer och det öppnas nya hela tiden. Ölfestivalerna blir fler och fler och besökarsiffrorna slår nya rekord varje år.

Vi har det ganska bra här ändå. Så därför säger jag, dagen till ära: Grattis Sverige!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar