Dagens danska ölkassar

, , Inga kommentarer
För en gångs skull blev det mycket danskt och bara en enda amerikan. Hoptilicius har bäst före i slutet av oktober 2012. Om de sätter ett års bästföredatum så betyder det att den är buteljerad i förra veckan. Jag tänkte dricka den ikväll, så det lär väl märkas. Imorgon blir det komplettering när jag fått fundera lite på om jag vill köpa sånna godsaker som Mikkeller Ris a la Male, Fra Via Til Bourbon Barrel Aged, Til Fra Via (2011-varianten), Lost Abbey Framboise de Amorosa och så en hel del fler julöl från danska mikrobryggerier.

På vägen hem från stan svängde vi in på Christian Firtal där jag tog en liten Kulmbacher Mönchshof Kellerbier på fat. Min första kellerbier, eller i alla fall min första tyska kellerbier. Jag har verkligen inte särskilt bra koll på stilen, mer än att det rör sig om ofiltrerad lager. Jag gissar att t ex ofiltrerade Pickla Pils också skulle kunna definieras som en kellerbier?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar