Mjöd vs Imperial Stout - Andra ronden: Kladdkaka

, , Inga kommentarer
Igår var det ju kladdkakans dag, så bakades det självklart kladdkaka. Det blev min imperial kladdkaka med extra tillsats av ca 100 g hackad mörk blockchoklad. Återigen slog det mig att det vore kul att prova mjöd till för att se om det passar, och då är det ju förstås kul att samtidigt slänga in en sjyst öl att prova mot. Därför fick det bli förstås bli en andra rond mellan imperial stout och mjöd. Den här gången fick det bli Evil Twins julversion av Soft Dookie, nämligen Soft Xmas aka Pretty please with a cherry on top, som står för imperial stouten medan det återigen är Apis Poltorak Jadwiga på mjödsidan.

Stouten, som alltså är en imperial stout med vanilj och körsbär, kändes på förhand som en grym kompanjon till kakan. Flasktexten hintar om att den ska vara mycket söt. Sötma, körsbär, vanilj och choklad, hur skulle det kunna gå fel med kladdkaka? I'll tell you how. Byt ut den utlovade sötman mot en störande syra och det hela faller platt.

Tur då att mjöden finns som räddaren i nöden. Honungen lindar sig runt chokladen och sötman lindras något. Ingen syra här inte, och det är vi glada för. Mjöden vinner på knock-out, eller kanske snarare walk-over, för jag vill inte ens dricka upp stouten ens utan kaka till. Syran i ölet funkar inte alls. Själva kladdkakan bakade jag med lite Slottskällan Imperial Stout och det som blev över av den drack jag till kakan igår och det gick betydligt bättre, dock vill jag säga att mjöden var snäppet vassare. Då har jag ju inte provat dem mot varandra förstås.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar