Live från ÖÖWF - lördag

, , Inga kommentarer
Här blir det lite liveuppdateringar från lördagen på Örebro Öl & Whisky Festival.

De första besökarna har precis börjat strömma in, så nu är det väl dags att gå ut och leta upp folk man känner.

---------------------------------

Snabb femminutersintervju med Lars från Sigtuna som bland annat avslöjar lite om kommande lanseringar på Systembolaget. En sammanställning av den och kommande intervjuer kommer att läggas upp i separat inlägg.

---------------------------------

Christian från Brekeriet kom just över till Blogghörnan för en liten provning med mig, Ölsvammel-Stefan och David & Fredrik från Ölkultur. Några franska öl och cider verkar vara på schemat.

---------------------------------

Avklarad provning, riktigt kul att få höra lite mer bakgrund till ölen och cidern som de har. Provningen bestod av La Bavaisienne Blonde och La Bavaisienne Ambrée från franska Brasserie Theillier, som igår i deras fransk-belgiska mixpack som finns att beställa, samt Brekeriets tre cidrar (Bouché, Cuvée och Rosée) som jag även provade igår. Riktigt bra är dom. Antagligen kommer det att komma ett mixpack i beställningssortimentet efter nyår med två flaskor vardera av dessa tre cidrar. Rekommenderas starkt! Christian avslöjade också att de har spännande planer för 2012 som eventuellt kan inkludera egenbryggd öl. Det ser vi framemot med spänning.

---------------------------------

Två timmar sedan portarna slogs upp för dagen och det är redan riktigt mycket folk. Inte som en lördag på SBWF, men det börjar bli ganska trångt här och var, särskilt i den länga där i stort sett alla mikrobryggerier har sina montrar. Besökarrekord i år igen?


---------------------------------

Bishops Arms har plockat fram fyra flaskor med Stormaktsporter från 2006. 2 cl för 40 kr minsann. Det fick bli ett smakprov av den. Tyvärr verkar den ha passerat sin topp och kändes inte som mer än bra. Det kan förstås också bero på batchskillnader, men den var en bit ifrån en olagrad Stormaktsporter. Närke får upprättelse med Fimbulvinter istället, en öl kryddad med enris och honung i väntan på Ragnarök. Betydligt bättre!


---------------------------------

Massor av folk! Nu är det jobbigt trångt i öllängan. Samtidigt har jag svårt att hitta nått intressant att prova och alla utställare är för upptagna för att hinna med något längre samtal. What to do, what to do... Man kanske skulle ta sig lite mer Konjaks helt enkelt?

 ---------------------------------

Lyckades just fånga upp Mikael Mårdstam från Wicked Wine för en intervju om framtidsplaner, Mohawk, ölpriser och fler beer makers dinners. Utförligt inlägg kommer inom de närmsta dagarna, så fort jag fått tid att skriva av ljudinspelningarna från intervjuerna jag gjort här.

 ---------------------------------

Studsade just förbi Nynäshamns monter för att prova årets Mysingen Midvinterbrygd. Vaniljen och apelsinen är uppskruvade i årets brygd, i övrigt är receptet det samma. Det är dock nejlikan som dominerar kryddorna nu när den är relativt nybryggd men Nynäshamn själva tror att den snart kommer att tonas ner för att ge plats åt just mer vanilj och apelsin. De tipsade även om att köpa några flaskor nu och spara till nästa års kräftskiva. Bötets Barley Wine hade flugit ur kylarna idag så den missade man chansen att prova på.

Ett litet minus på festivalens matutbud. Magen kurrar ordentligt nu men det enda ställe som verkar ha mat har slut på rostbiffmackor och har bara räksmörgåsar och sillmackor. Jobbigt för mig som inte äter fisk och skaldjur alltså. Jag får väl snoka reda på något snabbmatsställe nära tågstationen.

---------------------------------- 

Då var ÖÖWF slut för min del och nu sitter man på tåget tillbaka hem. Med tanke på stämningen i vagnen är jag knappast den enda festivalbesökaren ombord. Nu återstår väl för min del bara att sammanställa de bästa upplevelserna i skriven form så att ni också kan ta del av dem.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar