Veckans persiska och en sån där dansk IPA

, , 2 kommentarer

Jag är i Göteborg på studieresa och med kvällen fri så passade jag på att besöka 3 Små Rum, som jag hört så mycket gott om. Direkt när jag klev nerför trappen och in i källarlokalen förstod jag varför. Man känner direkt att man har hamnat rätt, med jazzmusiken på låg volym, den dämpade belysningen, utsmyckning bestående av ömsom ölskyltar och ömsom persiska mattor och så Reza som står bakom baren och är coolare än en filbunke.

Medan jag väntade på Adam och Rafiki som skulle möta upp så kikade jag på menyn. Kort och enkel pubmeny med de vanliga inslagen, förutom den sista listningen bland huvudrätterna: Veckans persiska rätt för facila 145 kr. En liten lapp på väggen informerade mig om att det just ikväll rörde sig om kryddat ris med mandel, apelsinskal och tranbär med kycklingfilé. Betydligt mer spännande än en hamburgertallrik, så det fick det bli.

Reza informerade om att rätten var lite sötsyrlig. Fatölsutbudet gavs en noga överblick innan jag bestämde mig för en Amager IPA, som serverades i en generös kupa. Det bittersöta ölet kompletterade den lätt sötsyrliga och milt kryddiga maten på ett sätt som passade in totalt i helhetsupplevelsen. En mysig och hemtrevlig kombination som inte skäms för att vara det bekväma alternativet.

Jag hann smaska i mig maten precis tills Adam dök upp, snart åtföljd av Rafiki. En varsin öl senare tog vi en spårvagn till Järntorget och traskade ner till The Rover där jag efter mycket funderande bestämde mig för en Klippan Porter från Ocean. En mycket mild, gräddig och knäckig porter som jag måste utse till den bästa Oceanöl jag druckit hittills. Fast det är förstås inte så många än. Ölsnacket tuggade på om bucket lists för öl, priser, ölresor och annat tills vi insåg att klockan började bli slagen och det var hög tid att gå vidare åt spridda håll och sätta punkt på en trevlig kväll. Tack för sällskapet Adam och Rafiki!

2 kommentarer:

  1. Då ni ändå var borta vid Rover var ni inte inne på Tullen och drack Dugges nya DIPA, Duggish DIPA? Tullen ligger ju typ 30 sekunders gångavstånd från Rover. Ölen hade premiär på Tullen i måndags men nu ser jag även att Reza fått in den.

    Jag ska försöka att hinna smaka den på fredag.

    Nästa gång du är i stan kanske jag har möjlighet att ansluta.

    SvaraRadera
  2. Vi gick förbi Tullen men kikade aldrig in. Kollade bara fatkoll i söndags och hade missat att Duggish skulle komma dit. Lite synd, den hade varit kul att prova, men det kanske kommer fler chanser :)

    SvaraRadera