Live från ÖÖWF - fredag

, , Inga kommentarer
Här kommer jag att försöka uppdatera med smånotiser löpande under dagen från Örebro Öl & Whisky Festival.

Just nu sitter vi på tåget mot Örebro och har precis lämnat Enköping. Jag har fått sällskap av Johan som skrev på Gjölen förut, och i Västerås Arboga hoppar Pelle från Allt om Öl på. Darren från BeerSweden möter upp oss på stationen i Örebro, så det blir lite av en samlad bloggtrupp till Conventum.

-----------------------------
 
Rullade just in i Köping, där man ser Strömsholms Brygghus från tågstationen. Man skulle vilja ta en paus här och gå och kika på bryggeriet, men som tur är finns ju Strömsholms på festivalen så man ska väl klara sig ändå.

-----------------------------

Efter att ha provat Slottskällan Zero, som var riktigt trevlig, så är det nu dags för öl- och ostprovning i bloggarhörnan. Meantime India Pale Ale, St Eriks God Jul Barley Wine och Gouden Carolus Christmas tillsammans med en ostbricka från Gårdsmejeri Ostbiten. Kryddosten med kummin tillsammans med Gouden Carolus Christmas var vi alla tre överens om att det var den bästa kombinationen.

-----------------------------

Dags för ölprovning med Menno från De Molen. I glasen har vi Fresh Hopped Lager (med EKG), Hel & Verdoemnis 666 och Tsarina Esra Cognac. Jonas och Marc från Brill är också med och det blir en sorts blandning av intervju, hjärtligt ölsamtal och provning. Utförligare info om detta kommer senare, men man kan väl lätt säga att det var en trevlig liten sammankomst. Separat inlägg om det hela kommer här, och säkert på BeerSweden och/eller Allt om Öl också.

-----------------------------
 
Efter de två cognacslagrade ölen från De Molen var det förstås läge att ta en Närke Konjaks! Stormaktsporter. De Molens öl var riktigt bra men det här är nog ännu lite bättre.

----------------------------- 

Borta hos Thorslundskagge hittar man Närkes Kaggen Svensk Ek (i vissa fall känd som Pure Swedish Oak), en variant på Kaggen där man istället för bourbonfat använder nya fat av svensk ek. Inte alls samma sak som vanliga Kaggen måste jag säga. Gott, men inte top notch. Konjaks var klart godare med sin mycket rundare sötma och större komplexitet.

-----------------------------


Brekeriet har med sig ännu mer god cider än på SBWF. Förutom Bouchén som man hade på SBWF har de nu också en Rosé och en Cuvée från samma ciderhus. Rosén är riktigt bra, Cuvéen är total världsklass. När jag drack Bouchén på SBWF sa jag nog att det var den bästa cider jag någonsin druckit, men Cuvéen piskar stjärt fler gånger om. Bra skit, som man säger.

 ----------------------------- 

Vad gör jag nu? Det börjar kännas för sent för att dra igång med fler intervjuer, så det får vänta till imorgon. Det får nog bli allmänt mingel och vattendrickande, så att jag har nån ny öl kvar att prova imorgon också. Ser ut som det blir eftersläckning på Bishops Arms sen - förstås.

----------------------------- 

Jag upptäckte just att Carlsberg har med sig Brooklyn Black Chocolate Stout. Eftersom jag själv håller på att bygga upp en vertikal av den så var det ett lätt val att få prova på vad som komma skall. Fast nja, med sex år på nacken börjar oxideringen bli lite väl dominerande. Jag vet ju förstås inte hur flaskan har lagrats men nog börjar jag undra om min plan om att bygga upp en femårsvertikal av den här var så himla bra egentligen.

-----------------------------

Några bryggare och importörer hann jag prata med om att göra intervjuer på dagen imorgon, vi får se hur många som hinns med. Just nu känns det som jag skulle kunna ägna mig åt intervjuer och mingel från öppning tills tåget går, nästan åtta timmar senare. Kvällen avslutades i alla fall med en visit på Bishops Arms i Örebro som var knökat till bristningsgränsen. En Mikkeller Amarillo Single Hop IPA blev det där, sen blev det sovdags.

Dagens bästa var Konjaks Stormaktsporter, Zero samt Cidre Saveur de Pommier Cuvée Prestigieuse. De rekommenderas starkt till alla lördagsbesökare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar