Portersteken goes to California - en månad kvar

, , 8 kommentarer
Om en månad byter jag snö, kyla och mellandagsrea mot tre veckor i den moderna mikrobryggarrevolutionens vagga och hemstaten för några av världens bästa bryggerier - Kalifornien. På självaste annandag jul flyger jag och tre vänner över till San Francisco där vårt äventyr påbörjas. Efter nyår hyr vi bil och tar en tur norrut till Moylans och Russian River innan vi beger oss söderut längs kusten på Highway 1. Efter några stopp längs vägen når vi San Diego, varpå vi vänder norrut igen och siktar på Los Angeles, som vi sen flyger hem från. Nu är ju inte mina vänner så djupt nere i ölnördsträsket som jag är, så av hänsyn till dem lär det inte bli en massa intervjuer och dylikt, men ett och annat bryggeribesök ska det väl bli. Framförallt kommer det drickas en himla massa supergod öl. Jag har också planerat in tre ölbyten under resans gång, som kommer innehålla öl med väldigt bra rykte.

Jag kommer självklart försöka blogga lite under resan, men framförallt kommer det nog komma uppdateringar på Facebooksidan, så gå in och gilla den om du vill följa med virtuellt på resan. Om du har några bra tips om okända guldkorn, ölrelaterade eller allmänna, så mottas de gärna via mail eller kommenterar här och på Facebook.

8 kommentarer:

 1. Hor av dig om du behover San Diego-tips. Nar ar ni i San Diego?

  SvaraRadera
 2. Tipsa på om San Diego, det vore väldigt uppskattat. Vi har ingen exakt utarbetad färdplan men skulle väl gissa på att vi kommer dit kring 7-8:e januari och blir där 2-3 dagar.

  SvaraRadera
 3. Kul. Jag ska själv ge mig på en liknade resa i april/maj nästa år. Blir flyg till SF för att ta oss ner till San Diego via LA för att sedan åter åka aningen norr förbi LA och ökenvägen in till Vegas där flyget tar oss hem.

  Jag har skrivit två inlägg på casa ang tips i SF och området kring SF som du kanske läst, annars kan jag tipsa om det.

  Du kunde inte "lura" sällskapet att åka en månad senare då Beer Week pågår i SF ;) Hade du bara prickat de två första dagarna hade du hunnit med öppningsgalan och DIPA-festivalen. Vilket är två av höjdpunkterna under beer week enligt mig.

  Ska se till att följa er resa för att kunna snappa upp lite tips inför min resa.

  SvaraRadera
 4. SF har jag nog tillräckligt bra koll på, delvis via era inlägg från SFBW. Det är faktiskt jag själv som är största anledningen till att vi åker när vi åker, eftersom det är då jag har jullov. För de andra är det ju även lättare att få ledigt eftersom det är lite helgdagar däromkring ändå.

  SvaraRadera
 5. Ok. Annars har jag hört via Michael Blom att det blir ett gäng från Uppsala som åker till SF beer week i år.

  SvaraRadera
 6. Jo, jag vet :) Hade varit skitkul att åka med dem men jag kan inte riktigt dra iväg mitt i en termin utan får hålla mig till jul-, påsk- och sommarloven.

  SvaraRadera
 7. Låter som en ruskigt trevlig resa, man blir lite sugen att göra något liknande. Kanske dags att börja spara inför en 40-års resa. 30-års resan blev ju Belgien :) ... nej det får nog bli betydligt tidigare än så.

  SvaraRadera
 8. @Weine - you bet! :) Just nu är vi väl 5 st som ska iväg och ett par till som nog ska gå att övertalas.. Brorsan höll på att boka som bäst och jag räknar med göteborgsgänget också.
  Håller med om att dom 2 första dagarna är bäst, fast dom andra är inte piss heller ska väl tilläggas.

  Johan säg till om du vill ha några ytterligare godbitar-tips från SF som Weine missat :)

  SvaraRadera