Öl ÄR konst

, , 5 kommentarer
Inte bara ölbryggning i sig är konst, öl gör sig alldeles utmärkt som konstverk i form av oljemålningar. Tror ni mig inte? Bilden här nedan borde väl övertyga alla. Den är målad av Louie van Patten och Cara Thayer från Bend, Oregon, som har många fina ölmålningar bland sina verk. Bilder av deras ölrelaterade verk läggs löpande upp på deras blogg och de har en särskild sida för att presentera sitt arbete för de som inte känner till det sedan tidigare. En titt rekommenderas!
Bild från http://beerpaintings.blogspot.com/, med tillstånd från Louie och Cara
Jag är hur sugen som helst på att beställa en egen tavla, jag måste bara komma på vad jag vill ha för motiv först. Kanske en kapsyltavla med några svenska mikrobryggeriers kapsyler? De skickar i alla fall till Europa också för en överkomlig fraktkostnad och målningarna i sig känns inte överdrivet dyra.

Finns det några konstnärer i Sverige som målar öltavlor?

5 kommentarer:

 1. It's what I've been saying for years!! :)

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer med Darren. Även om jag skulle föredra öl-fotokonst eftersom jag själv är fotograf! Men idén är riktigt bra! :)

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Själv skulle jag vilja ha en Cantillon-skylt, ja alltså en gammal sådan. (minst 50 år)

  SvaraRadera
 4. Clas Håkansson ifrån Helsingborg är en kille som gör vin-tavlor, men han har gjort en öl-tavla (fast det var 2009). läs om det här:
  http://humleochmalt.blogspot.com/2009/02/art-of-vine-gillar-mikkeller.html

  mvh Fredrik

  SvaraRadera
 5. Korkarna var ljusa - lagra längre ;-) / Nisse666

  SvaraRadera