Portersteken fyller två år

, , 8 kommentarer
Tiden går fort när man har roligt heter det ju. Det känns som att det nästan var häromdagen jag satte mig ner och skapade den här bloggen, och nu har den helt plötsligt funnits i två hela år. Samtidigt som jag tycker att den har börjat hitta sin egen identitet så funderar jag nog mer än någonsin på nya sätt att utveckla bloggen, med det ständiga målet att sprida den goda öl- och matkulturen till ännu fler. Idag tänkte jag i alla fall ta tillfället i akt att både blicka framåt och titta bakåt på vad som har hänt sen jag började.

För det är mycket som har hänt under de två åren som Portersteken har varit igång. Över trehundra inlägg har skrivits och inläggen når ut till fler och fler för varje dag. Nyligen tog bloggen steget in i de sociala mediernas tidsålder och fick en egen Facebooksida. En av anledningarna till att jag började blogga var att jag ville lära känna mer ölintresserade människor. Ett sätt är ju att samla ihop och träffa andra ölbloggare. Jag tog saken i egna händer och för nästan exakt ett år sen arrangerade jag tillsammans med Jonas från pilsner.nu en ölbloggarträff på Slottskällan här i Uppsala. Ett halvår senare var det dags igen, då jag drog ihop en ölbloggarträff på Stockholm Beer & Whisky Festival. Nu sitter jag helt plötsligt som medgrundare och sekreterare i vad som redan får ses som en av de viktigaste medieaktörerna inom den skandinaviska ölscenen, nämligen Skandinaviska Ölskribenters Förening. Fortfarande är det roligaste med allt detta alla härliga människor jag får träffa. Tillsammans med hårdrocken måste ölkulturen vara en av de vänligaste, trevligaste, mest positiva och underbaraste subkulturer som finns.

En liten titt på statistiken säger mig att inläggen som rört Systembolaget på ett eller annat vis har varit väldigt populära. Det gäller såväl listor över kommande nyheter som förklarande artiklar kring deras interna beslutsprocesser. Det här är något jag kommer försöka att skriva mer om och jag är ganska säker på att det kommer ges möjligheter att gå ännu mer på djupet i dessa ämnen. Det allra mest lästa inlägget under dessa två år har dock med något helt annat att göra, och något som är fundamentalt för både öl- och matälskaren - smaksinnet. Jag tycker själv att det är en av de bättre artiklarna jag har skrivit här på bloggen och för mig symboliserar det också det näst roligaste med att skriva om öl: Att man lär sig så frukansvärt mycket.

Blickar jag framåt inser jag att det fortfarande finns mycket att skriva om, många områden jag fortfarande inte har berört och fler saker att göra. Arbetet med föreningen går såklart vidare och med lite tur får jag vara med och representera den på European Beer Bloggers Conference i maj. Något som jag fortfarande aldrig har gjort på Portersteken är att skriva en ren och skär recension av en kommersiell öl. Kanske blir det nästa steg att ta? Ja, det tror jag faktiskt. Lite sugen är jag ju nämligen på att skriva något mer utförligt om ölen jag tänker fira födelsedagen med. Jag har fler planer för framtiden, men mer än så här vill jag nog inte avslöja just nu.

Till sist vill jag tacka alla som har läst bloggen under de här två åren och hjälpt till att sprida den goda ölkulturen. Jag ser framemot ett tredje år, och tänker fira in det på bästa sätt - med Drie Fonteinen Oude Gueuze Vintage 2003 och Nörrebro Little Korkny Ale.

8 kommentarer:

 1. Grattis Portersteken/Johan! Jag har inte följt bloggen sedan start, men sedan jag själv började blogga så har mitt intresse för andras bloggar bara ökat.
  Själv rusar jag mot mitt 2-månaders-jubileum (7 april) - inte fullt lika glamoröst, men som du själv skrev; Tiden går fort när jag har skoj! Och än så länge är det faktiskt ganska kul!
  Lycka till med fortsättningen!

  SvaraRadera
 2. Tack för en mycket bra och läsvärd blogg! Stort grattis på årsdagen och hoppas vi ses på någon bloggträff framöver.

  // Robert

  SvaraRadera
 3. Tackar grabbar :)

  Jag insåg just att jag har missat att lägga till era, och många andra, bloggar i rullen så nu har jag tagit tag i det också.

  SvaraRadera
 4. Grattis på tvåårsdagen! Ser fram emot fortsättningen. Drie Fonteinen Oude Gueuze Vintage 2003, ja tack!

  SvaraRadera
 5. Grattis! Fortsätt gärna att skriva om öl och mat. Det är det för få som gör, och du gör det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den dagen jag slutar med det kan jag lika gärna lägga ner bloggen, så oroa dig inte :)

   Radera
 6. Congrats on your second anniversary Johan. May there be many more!!

  SvaraRadera