Lokal beställning igång på Systembolaget

, , 4 kommentarer
Nu verkar det som att beställning av lokala produkter har kommit igång på Systembolaget. Äntligen! Mars skulle ju bli en billig ölmånad för mig var det tänkt, men det blev det visst inget med. Blir till att lägga en beställning i eftermiddag.

Alla svenska bryggerier verkar ännu inte gå att beställa från. Man ska också komma ihåg att detta endast verkar gälla öl som finns i de lokala butikerna. Att ett svenskt bryggeri har sina öl i beställningssortimentet behöver alltså inte betyda att de går att beställa styckevis, om jag har förstått det rätt. Noterbart är också att några danska öl går att beställa styckvis genom detta system, åtminstone importören Elixir Wines lokala produkter Djävlebryg Gudelös samt Christianshavn Pale Ale och Hr Frederiksen från Amager.

Uppdatering 12.45: För en liten stund sen försvann återigen möjligheten att beställa lokala produkter. Vi får hoppas att det är något tillfälligt. Min spekulation är att det beror på att inte alla lokala produkter gick att beställa vilket gör att man särbehandlar produkter och det får de ju inte. Förhoppningsvis är det bara så att de stänger ner funktionen medan de fixar så att allt lokalt går att beställa.

Uppdatering 15:12: Efter 10 minuter i telefon med Systembolagets kundtjänst så har jag fått reda på att det verkar som att det var någon typ av datafel som gjorde att man kunde beställa lokala varor i förmiddags. Möjligheten att beställa lokala varor som de tidigare annonserat verkar alltså inte vara lanserad än, utan är planerad till någon gång under första halvåret. De beställningar som har lagts under förmiddagen kommer troligen att makuleras.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Precis som en vanligt egentligen. Antingen kör du e-beställning, då söker du upp det du vill beställa, fyller i hur många flaskor du vill ha och klickar på beställa, eller så beställer du på plats i butiken. Ska inte vara någon skillnad mot vanlig beställning vad jag kan se :)

   Radera
  2. Kanon. Ska testa systemet direkt. Tror inte på det förrän jag får flaskorna.

   Radera
 2. Hahahaha.......
  Here we go again.

  SvaraRadera