Beer Studio - Darren startar nytt bryggeri i Umeå

, , 2 kommentarer
Ytterligare ett nytt bryggeri är på väg att öppna upp i norra Sverige, och det är ingen mindre än Darren från BeerSweden som ligger bakom bryggeriet som kommer att heta Beer Studio. Har man hängt med lite i ölsvängarna på Facebook så kommer det kanske inte som någon total nyhet. Det är nämligen Sigtunas gamla bryggverk som köps in till bryggeriet och redan när de började prata om att sälja det kunde man skönja ett intresse från Darren. Enligt uppgift flög han ner till Sigtuna för att inspektera bryggverket redan dagen efter att Sigtuna gjorde det officiellt att bryggverket var till salu.

Visionen för det nya bryggeriet är tydlig. "Jag vill bygga ett lokalt bryggeri i världsklass", säger Darren. Bryggverket är på 1500 liter och man har en initial lagringskapacitet för 9000 liter, vilket bör ge en maximal årskapacitet på i runda slängar 100 000 liter.

Om jag känner Darren rätt så nöjer man sig dock inte när produktionen når 100 000 liter utan fortsätter expandera. Ännu viktigare än produktionssiffrorna är att man skapar kvalitetsprodukter och ger den lokala befolkningen en chans att uppleva god, färsk och lokalproducerad öl. I pressreleasen som nått Portersteken lovar man att göra bryggeriet i sig till en upplevelse att besöka, där god öl ska samsas med lokal konst och musik. En annorlunda, men spännande approach, där man satsar på att ge kunden en helhetsupplevelse. Och som Darren själv uttrycker det: Folks åsikter om öl kommer att vara förevigt ändrade efter ett besök på Beer Studio.

Portersteken önskar Darren och Beer Studio lycka till!

2 kommentarer:

  1. Thanks Johan. It's going to be one hell of a ride!

    SvaraRadera
  2. Häftigt Darren!
    Snygg logotype också!

    Önskar dig lycka till, verkligen!

    SvaraRadera