Helgens ölbesvikelse

, , 4 kommentarer
Foto: Anja Lenner
Det här förväntade jag mig. En öl i "gammeldags" stil, rustik och kraftig med en smak som sitter som en högerkrok i käkpartiet. Jag hittade den när jag grävde runt bland ölflaskorna jag lagt undan i mina föräldrars källare. Den här var dock inte avsedd att lagras, den bara hamnade där i väntan på att bli uppdrucken och har legat kvar sen inköpsdagen för 1,5 år sedan. För att vara en barley wine i engelsk stil har den ju inte legat där nere särskilt länge dock. Jag förväntade mig fortfarande den där högerkroken.

Istället fick jag det här. En mjäkig öl som inte verkade veta vad den ville. Någon sorts mellanting mellan en semesteröl och en öl till korsordet på nästa sida. En öl som inte fångade min uppmärksamhet, när allt jag ville vara att sjunka ner i ölen, glömma världen utanför och hitta alla små nyanser. Kanske skulla jag låtit den ligga i 4-5 år till.
Foto: Anja Lenner

4 kommentarer:

 1. Aj då. Jag har också en flaska av 2010:an i källaren, men hade nog tänkt spara den i en 4-5 år iaf så man får väl hoppas att den bättrar sig med tiden.

  SvaraRadera
 2. Jag tror vi har samma "problem" Johan. Även jag har en tendens att slussa hem öl till mina föräldrars källare för att jag inte hinner dricka ur dem. Så det blir i många fall ofrivilliga lagringsprojekt av det hela. Men de öl som ska drickas färska ser jag alltid till att prioritera.

  Hmm jag ger mig fan på att jag har den där står någonstans.

  SvaraRadera
 3. Tror jag har 4 flaskor av den där liggandes. Ska testa en i helgen. Återkommer!

  SvaraRadera