Gambrinus blinda påskölstest

, , Inga kommentarer
Påskhelgen är här och med några timmar kvar tills Systembolaget stänger för dagen tänkte jag dela med mig av lite påskölstips till kvällen. Förra helgen hade nämligen Uppsalas ölsällskap, Gambrinus, sin årliga påskölsprovning där man blint provar alla svenska påsköl. I år var de 13 till antalet och i topp hamnade Sigtuna Easter IPA, tätt följd av Mohawk Oxymoron Black IPA.

Det ska påpekas att i en sådan här provning med blandade ölstilar är det oftast så att smakrikare ölstilar hamnar i topp, och så även denna gång. Jag själv hade ju ingen lycka med Easter IPA men det är troligt att jag fick en dålig flaska.. Tvåan Oxymoron tyckte jag däremot var riktigt trevlig och den kan nog passa fint om man har tyngre lammrätter på påskbordet ikväll. Annars vill jag snarare slå ett slag för trean och fyran i provningen, Nils Oscars Kalaspåsköl respektive Jämtlands Påsköl. Välbalanserade öl med väl avvägd tyngd i sina kroppar och lagom humlighet för att ge fräschör utan att knuffa undan malten. För på påskbordet är det oftast malten som hittar kompisar.

Mer om Gambrinus påskölsprovning hittar ni här: http://www.unt.se/matochdryck/lokal-formaga-tog-hem-sm-i-paskol-1710623.aspx

0 kommentarer:

Skicka en kommentar