Raven Black IPA till pestokyckling med pumpakärnor

, , 1 kommentar
Efter att ha barnvaktat den yngsta systersonen under eftermiddagen kom vi hem ganska sent. Lyckligtvis hade vi planerat förväg för att göra en snabb och enkel, men samtidigt god, middag. Den bestod av några kycklingfileer som man skär på längden i ca tre centimeter breda bitar, saltar med örtsalt, breder ut pesto över samt toppar med riven parmesan eller pecorino och pumpakärnor eller pinjenötter. Kör in i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Servera med färsk pasta och sallad. Done! Färdig middag på en halvtimme och det blir knappt någon disk att ta reda på efteråt.

Något gott att dricka till kan man ju vilja ha även en vanlig vardag. Riktigt så långt hade jag inte tänkt innan, men efter att ha läst lite recensioner om Raven Black IPA från Thornbridge och sett att den inte hade så mycket fokus på det svarta slog jag till på en flaska till maten. Det passade också bättre än väntat. Humlen (sorachi ace, centennial och nelson sauvin) älskar peston medan nötigheten från pumpakärnorna och osten kopplar till maltens lätta chokladighet. I och med att det var en IPA med "svarta inslag" snarare än en stoutliknande basöl med mycket humle, som vissa andra svart-IPA kan dra åt, fungerade kombinationen bra. Det var nog också därför jag tyckte att ölen i sig var ruskigt god. Även min flickvän, som normalt rynkar på näsan åt det mesta som är svart, älskade den.

Överlag passar nog Raven ännu bättre till en rätt med lite tyngre inslag där malten kan samspela mer med maten. Andra öl som skulle kunna passa bra till just den här maträtten är i min mening vanlig IPA, APA, humlig brown ale och saison. Eller varför inte bara en sjyst och lagom humlig lager?

1 kommentar:

  1. Kan säga att den funkade fint till stekt inlagd sill också :)

    SvaraRadera