En skål för Gambrinus

, , Inga kommentarer
Idag skulle ölet och bryggarnas skyddshelgon Gambrinus fylla år. I och med att man inte vet från vilken historisk person legenden om Gambrinus stammar är det lite av en godtycklig födelsedag, men det är väl i och för sig Jesus födelsedag också. Han är förresten bara inofficiellt skyddshelgon för bryggarna och vår kära skummande dryck. Oavsett är det en tradition som går lite längre tillbaka och är lite mer etablerad än de diverse "international [insert trendy beer style] day" som poppat upp på sistone. Därför känner jag att jag för en gångs skull kan utbringa en skål, dagen till ära.

Att jag är halvdäckad med influensa och skålar i te istället för öl kan vi bortse från. Alla ölen i garderoben som jag så gärna vill dricka får vänta några dagar till. När man är sjuk får man mycket tid att döda, och det har jag gjort med att läsa brittiska ölbloggar. Det rekommenderar jag er att pröva, det finns många som är riktigt bra.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar