Lagringsexperiment: Schneider Aventinus

, , 6 kommentarer
Jag fortsätter bocka av några saker som legat i föräldrarnas källare, på säkert avstånd från törstiga infall. Nu blev det en öl som verkligen var ett totalt experiment och som jag egentligen inte hade några som helst förväntningar på att den skulle lagras bra. Den lades på lagring för experimentets skull helt enkelt. Schneider Aventinus är det jag pratar om, som legat till sig i ett drygt år.

Det korta, enkla svaret är att den på intet sätt har gynnats av lagring. Ingenting bra har hänt med smaken. Istället har den tappat kraft och nyans. Det har inte blivit en dålig öl, utan bara trött och lite tråkig. Vända uppåt med längre lagring lär den knappast göra heller.

Gå och köpa några Aventinus och drick dem färska istället. För det är en fantastisk öl. Den är bara inte avsedd för lagring.

6 kommentarer:

 1. Spännande med lite lagringsexperiment. Instämmer att det är en riktigt bra öl så då vet vi att vi inte skall lagra den utan istället dricka den här och nu! :)

  SvaraRadera
 2. Kommer lite att tänka på när jag av misstag glömde en Schneider-Brooklyn Hopfen Weisen i skafferiet ett år. Resultatet blev helt odrickbart. Hu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag kan tänka mig att det blev lite trist. Du var ju med när vi provade tio år gammal Vrak också. Den var ju visserligen inte odrickbar, men särskilt bra var det ju inte heller :)

   Radera
  2. Nej, det blev inte "lite trist". Det blev äckligt, som att dricka en blandning av diskmedel och spolarvätska.

   Radera
 3. sjutton också, jag som lade en flaska på lager i julas, för provning julen som kommer. deras eisbock (eisweissbock??) vann dock avsevärt på lagring.

  SvaraRadera
 4. Jag är ett stort fan av lagring, men vetebockar''vete fan''. Ölet ifråga har ju alkoholhalten för att klara en lagring...
  Men tack för att du lagrade denna, så slapp jag.

  SvaraRadera