Hajpad burgarflippare levde upp till förväntningarna

, , Inga kommentarer
Flippin' Burgers blev genom en lyckad crowdfundingkampanj hajpade redan innan de öppnat och tre år senare håller det fortfarande i sig. Köerna för att få ett bord på den lilla restaurangen är ofta långa. Det är dock inte så konstigt. Här serveras gott käk och goda drycker till fina priser, och allt är gjort av kvalitetsingredienser. Lite köande kan det alltså vara värt.

Flippin' Burgers filosofi är ganska simpel men ack så lätt att gilla. Enkla burgare med fokus på kött och bröd, med mycket lokala, ekologiska och hållbart producerade råvaror av hög kvalitet. Sen kan de göra burgare också. Det är inte bara att det är bra kött och en bra blandning av styckningsdetaljer i färsen, burgarna görs också härligt lätta i konsistensen och steks till medium. Saftiga burgare är svåra att hitta.

För att bli den bästa burgaren någonsin saknas ändå någon liten detalj, som en riktigt god ost. Den de har är inte så dum, men släng på en skiva gruyere och nivån hade höjts ett litet snäpp till. Å andra sidan gissar jag att de vill släppa fram köttsmakerna så mycket som möjligt och delar man åsikten att köttet ska stå i absolut centrum i en burgare lär man inte bli besviken.

Ölsortimentet är inte enormt på något vis men med några fatöl och omkring 15 öl på flaska och burk kommer man långt när de är så väl valda. För min del blev det Bloody 'Ell och Black Betty från Beavertown till burgaren och båda satt som ett smäck trots att de är ganska olika. Det är inte stället man går till för att prova ny öl kanske men bra öl till maten, det finns det.

Sen är det ju det där med deras milkshakes. Gjorda på Ben & Jerrys och mjölk, toppade med vispgrädde och sås. Jag kommer direkt att tänka på the five dollar shake i Pulp Fiction. God damn that's a pretty fucking good milkshake. Till skillnad från Vincent Vega tycker jag dessutom den är värd sitt pris, som med dubbla femmor känns som en vink till ovan citerade film. Om det inte vore för att man efter deras signaturburgare med pommes frites och en stadig milkshake är bra mätt, och antagligen fått i sig kalorier så det räcker en bra bit in på nästa dag, hade jag lätt kunna sänka en till.

Det kanske är det största problemet på Flippin'. Man vill äta mer än vad man egentligen orkar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar