Brooklyn Mash Stockholm

, , Inga kommentarer
Den kringturnerade kulturfestivalen Brooklyn Mash är tillbaka i Stockholm i år igen och det är en här helgen det smäller. Två matevent, en gratis konsert och en kvartersfestival är årets event. Det tjuvstartade lite redan i dagarna med några mindre privata event som gav en försmak på helgens festligheter.

Till kvällen anordnas det en fyrarättersmiddag på Nya Carnegiebryggeriet med mat signerad Andrew Gerson och självklart med öl från både Brooklyn och värdbryggeriet. Jag får återkomma till den, men jag ser redan nu framemot att prova deras mangosuris igen. Den var nämligen med på en miniprovning med fyra fatlagrade öl som hölls tidigare i veckan och var den provningens starkast lysande stjärna med riktigt fina frukttoner och balanserad syrlighet. Just nu är det en ghost bottle men det verkar som den hör till ett av de mer lyckade experimenten som kommer göras för en kommersiell lansering.


En liten smygtitt på Andrews matlagning blev det igår på Beer Mansion där han serverade en liten aptitretare med räkor. Det speciella med den var att den lades upp direkt i handen, med fin uppläggning och allt. Först torkades handen av med ett citrus- och örtvatten, sen lades själva räkorna upp, toppades med hackade pistaschnötter och lite basilika och som avslutning sprayades lite citronjuice över handen. Den lilla munsbiten matchades mycket fint med Brooklyn Sorachi Ace.


Mer mat blir det på söndag då Andrew Gerson åter ställer sig på Nya Carnegiebryggeriet, men då får besökarna laga maten själv. Det blir nämligen lite matlagningsskola, med öl till dessutom. Sen får man såklart äta upp maten när den är klar. Det här är en riktigt intressant variant på ett öl-och-mat-event som jag grämer mig ordentligt för att jag inte kommer kunna gå på. Det är redan slutsålt, men jag hoppas verkligen att fler tar efter och gör liknande grejer framöver.


Under Beer Mansion serverades också två öldrinkar, dels en romdrink med Brooklyn Lager och dels en bourbondrink med K is for Kriek. Särskilt den senare, Kriek Cobbler, var mycket lyckad där körsbär, citrus och bourbon möttes. De gav inte ut något recept, men på ett ungefär var det en skiva citron, en skiva apelsin, en bit persika och ett körsbär som muddlades i glaset som sedan fylldes med is, en fyra bourbon och en sexa kriek. Definitivt något att ta inspiration av!

Under lördagen anordnas också en gratis konsert på Debaser Medis med bland annat Highasakite och Maria Andersson.

Mer info och biljetter/OSA till helgens event hittar man på http://brooklynbrewerymash.com/stockholm

0 kommentarer:

Skicka en kommentar