Ny hamburgarutmanare når inte ända fram

, , 1 kommentar

En av de krogar som etablerat sig i Stockholm med konceptet att servera lite bättre burgare, och inte riktigt något annat, det vill säga lite finare och framförallt hippare hamburgerhak, är Phil's Burger. Under våren har de också öppnat en krog i Uppsala och eftersom de i alla fall har lite öl så blev det läge att kolla om det kunde vara en utmanare om Uppsalas bästa plats för en burgare och bärs.

Jag har aldrig besökt något av Phil's etablissemang i Stockholm, men jag har förstått så mycket som att konceptet med att göra det till en sportbar är något nytt för Uppsala. Kanske är det något som har en plats i Uppsala, för såvitt jag vet är de enda andra sportbarerna O'Learys och Pitcher's och de kan gott behöva lite konkurrens. Men det betyder också att den som inte vill behöva bli störd av TV-skärmar, och ibland av kommentatorer, kanske ska överväga att gå någon annanstans. Det finns visserligen en mindre del som är fri från TV-apparater och storbildskanoner, men den är som sagt liten.

Ölutbudet är Spendrups portfölj och enbart det, men i och med att de spottat upp sig lite på senare år finns ändå en viss bredd och flera gångbara alternativ för den som vill ha något annat än stor stark. Förhoppningsvis tar de också in Firestone Walker när de lanseras på krogmarknaden framåt sensommaren/hösten.

Så till själva burgaren. Jag var här med två vänner och vi beställde alla olika burgare och hade sen ungefär samma omdöme. Mycket bra köttbit, men med klara brister i påläggen. Grönsalladen på en av våra burgare bestod av en enda liten strimla och själv upplevde jag att smakerna i min tryffelburgare var långt ifrån balanserade. Pluspoäng för att pommes är ett tillval, men minuspoäng för att den medföljande chilimajon närmast hade fått skinn, antagligen efter att ha blivit uppspritsad och ställd i kylskåp flera timmar tidigare.

Deras milkshake var helt okej, men stod sig slätt i jämförelse med den exceptionella shaken på Flippin Burgers och då var de ändå i samma prisklass. Just prismässigt sticker det inte ut åt något håll, men möjligheten att välja bort t ex pommes gör förstås att det kan bli ett billigare alternativ för de som inte vill ha mer än bara en burgare.

I slutändan slår det inte några av de bättre ställena i Uppsala som erbjuder burgare och bärs, varken på kvalitet, ölutbud, atmosfär eller pris. Om man inte vill kolla på sport till maten förstås.

1 kommentar:

  1. Kan inte hålla med om din bedömning, tryffelburgaren anser jag vara den absolut godaste burgare jag ätit. Jämfört med t.ex. det så upphaussade Flippin' Burgers kan jag bara konstatera att Phil's slår dem med hästlängder. Men smaken är ju som baken...

    SvaraRadera