Sour & Bitter 2016

, , 2 kommentarer

I samband med CBC ordnades också ett Sour & Bitter igen, med bittra öl från Pizza Port och sura öl från J Wakefield. Hela eventet var något av ett ordnat kaos på det där lite sköna men också lite jobbiga danska viset. Även med lite tid att smälta intrycken är det svårt för mig att säga om jag är nöjd med kvällen eller inte.

Jag missade de tidigare Sour & Bitter som har varit så jag har ingen personlig erfarenhet att jämföra med men jag har förstått att uppläggen har varierat något mellan gångerna. Den här gången var det en ganska ostrukturerad historia där man själv beställde den öl man ville ha över en provisorisk bardisk medan maten ställdes fram i omgångar vid köksbänken för egen hämtning. Några sittplatser fanns det egentligen inte och endast några få ståbord.

Några särskilda öl-och-mat-matchningar var det inte riktigt heller, utan när varje rätt presenterades nämndes vilka typer av öl som de tyckte passade bäst till maten. Jag förstår att de ville göra något annorlunda med mer frihet för besökaren att själv utforska olika möjligheter, men jag hade lite svårt att ta till mig just den aspekten. Å andra sidan uppskattade jag möjligheten att prova fler öl än 1-2 per maträtt.

Ölmässigt var det väl godkänt med flera riktigt bra öl. Utöver ett gäng fatöl vardera från Pizza Port och J Wakefield samt en flasköl från den senare fanns också möjlighet att prova 3 Fonteinen Framboos från både 2011 och 2014. Utöver de två öl som ingick i middagspriset kostade de flesta 25-30 danska kroner per glas och för det fick man mycket kvalitet. Jag har haft blandade erfarenheter från båda bryggerier men den här kvällen var allt från det bättre spektrat.

Matmässigt var det godkänt med visst beröm. En biljett kostade visserligen bara 500 danska kroner, eller omkring 630 svenska kronor, där det alltså ingick två öl, så frågan är hur mycket man egentligen kan förvänta sig. Även om maten var vällagad var nämligen varken smakkombinationerna eller texturerna något som stack ut. Dessutom i ganska små portioner och med ganska lång tid mellan rätterna.

Jag tror helt enkelt att jag hade föredragit att gå på ett event med bara ölen.

2 kommentarer:

  1. Hmm låter väldigt likt det första S&B där dom hade samma upplägg. Dessutom släckte dom alla lampor när det var dags att äta, kändes sådär..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lamporna var i alla fall tända den här gången :)

      Radera