Churchill Arms firar tre år med att öppna belgobar i Uppsala

, , Inga kommentarer
Churchill Arms har nu funnits i tre år i Uppsala vilket firades med pompa och ståt igår. Ägarna passade då också på att avslöja att de är på väg att utöka sin närvaro i Uppsala genom att öppna en ny bar som helt och hållet kommer riktas in på belgisk öl. Själva treårsfesten innehöll smakprov från den uppdaterade menyn liksom en taptakeover av Stockholm Brewing.

Mer om själva treårsfesten strax, men först mer om avslöjandet om att Churchill Arms öppnar en ny krog i Uppsala. De kommer att ta över Pipes of Scotlands gamla lokaler som ligger två kvarter bort på samma gata, S:t Olofsgatan, där de kommer skapa en pub vid namn Bierhuis som blir helt inriktat på det belgiska. Drygt tjugo kranar där en handfull kommer rotera medan resten blir fasta öl. Bland flaskorna satsas det hårt på storflaskor och på menyn blir det såklart också belgiskt, såsom musslor. Öppningen blir om allt går i lås i mitten av oktober. Förhoppningsvis kan vi återkomma med mer om det närmare öppningen.

Det är mycket på gång i ölsvängen i Uppsala nu. Förutom Churchills kommande belgosatsning är Bishops Arms på väg att öppna i anslutning till det Elite Hotel som byggs vid centralstationen, Dryck byggs ut och vid gamla Pub 19 kommer det också en ny bar. För mig känns Churchills Arms fortfarande nästan nytt trots att det alltså är tre år sedan som de slog upp portarna. 

På treårsjubileet firade de med bland annat en taptakeover av Stockholm Brewing, som å sin sida firar fem år i år. Jag var skeptisk till dem i början då deras första öl hade en del brister men de har spottat upp sig ordentligt över åren och är nu verkligen ett bryggeri att räkna med. Jag var visserligen inte så imponerad av deras IPA den här gången heller, även om den var fri från felsmaker, men de har fått fram riktigt bra öl i Hophound, Euro Pale Ale och såklart Hallon Sour.


Deras kommande folköl, en svagare variant på den utmärkta Saison d'Etre med en mindre justering av maltsammansättningen för att kompensera kroppen för den lägre alkoholen, imponerar också. Stockholm Brewing har blivit ett fint exempel på hur bra det kan gå för ett bryggeri trots en svajig start.

Churchill Arms passade också på att visa upp lite fingerfoodvarianter från sin uppdaterade meny. Kvar är de grymma kycklingvingarna, och den lilla steak-sandwich-munsbiten var också riktigt god. Fortfarande bra pubkäk alltså! Ska bli spännande att se hur de klarar av det belgiska köket. Vågar man hoppas på en riktigt bra stoofvlees?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar