Lokalkollen: Båstad Bjäre Pils

, , 2 kommentarer

Bjäre Pils har funnits i Systembolagets lokala beställningssortiment sedan i april men nu när jag äntligen fått tummen ur och provat det ångrar jag inte att jag väntat nästan fyra månader. Denna pils med rötterna i lilla Bjäre utanför Båstad smakar nämligen snarast som en radler.

Bryggaren har visserligen gått i tysk bryggarskola men inte lär det vara någon tysk radler han har försökt sig på. Det är definitivt ingen citronjuice i ölet i alla fall, Båstad Bryggeri brygger enligt tyska renhetsförordningarna. Ändå smakar det precis som om någon hällt en skvätt citronjuice i en ljus lager. 

Jag vet inte om jag ska säga att det smakar dåligt, på en riktigt varm sommardag kan det kanske vara uppfriskande. Däremot förväntar jag mig inte alls detta från en öl vars etikett pratar om ljus lager med en touch av karamell. Sannolikt är det väl någon liten syraproducerande bakterie eller liknande som fått gotta sig i flaskan i lugn och ro under de nästan fyra månader som passerat sen buteljering.

Nä, eftersom det inte råkar vara någon varm sommardag idag får resten av ölen faktiskt möta vasken.

2 kommentarer:

  1. Jag testade Bjäre Pils igår tillsammans med en granne.
    Vedervärdigare öl får man leta efter. Även vi lät ölen hamna i vasken, efter ett par klunkar var.

    SvaraRadera
  2. jag har testat en Bjäre pils nu i december och den var jätte bra jag tror att det var ett öl som ni provat som är bryggt på varma tiden av året då kan det bli sådana bismaker "våga prova en till "

    SvaraRadera