Ölrecension: Lost Abbey Deliverance

, , Inga kommentarer
Blandar du bourbonlagrad Serpent's Stout och brandylagrad Angel's Share har du fått dig en Deliverance. Sitter man inte inne på dessa godbitar har Lost Abbey redan gjort jobbet åt dig och för att göra det ännu enklare släpps Deliverance på Systembolaget i augustisläppet på torsdag.

900 flaskor av denna godbit dyker upp i vinkällarbutikerna och för beställning till butiker runt om i landet. 149 kr för 37,5 cl är förstås ett kraftigt pris, men i det här fallet kan det vara värt det.

Deliverance bjuder nämligen på en smak- och doftkavalkad utan dess like med sköna toner av bourbon, toffee, torkad frukt, choklad och en varm alkoholbränna. Inledningsvis är det mest barley wine för att halvvägs slå över mot stout. Mjuka rostade smaker kommer mot slutet, inlindade i en behaglig sötma.

Det är definitivt en tung öl men samtidigt är den också mycket len och behaglig. En sippare som man gärna sitter länge med för ett utdraget avslut på en god kväll. Detta är också en öl som man kan köpa och ställa undan till ett gott tillfälle, utan att behöva oroa sig för att den blir sämre med ett år eller två på nacken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar