En första titt på c/o Hops

, , Inga kommentarer

Sveriges nya ölmagasin c/o Hops är nu ute och prenumeranter borde få hem första numret i veckan, om inte redan idag. Efter en smygläsning av rykande färska exemplar kan jag bara rekommendera att man skaffar sig en prenumeration.

Det första som slår en är papperskvaliteten och den snygga utformningen. Fyra olika pappersslag har använts genom tidningen för att på bästa sätt accentuera innehållet på de olika sidorna, med allt ifrån glossy till obestruket papper. Bildmaterialet är riktigt snyggt med massor av härliga helsidesbilder och hela utformningen av magasinet känns lyxigt och väldigt visuellt tilltalande. En tidning man gärna låter ligga framme.

Textmässigt har första numret en bra blandning av artiklar om mat, möten med bryggare, ölporträtt, krönikor, notiser och hembryggning, med aktuellt innehåll. Många av skribenterna är handplockade ölbloggare och tillsammans med redaktörernas jobb har vi (jag har skrivit två av artiklarna) fått fram riktigt bra texter. Man har också lyckats med den svåra balansgången där både nybörjare och erfarna kan finna stort nöje i läsningen av de 100 sidorna.

På några få ställen märks det dock att det blev rejält stressigt i färdigställandet av första numret med några rent redaktionella småmissar. Det drar ner helhetsintrycket ett pinnhål men gör egentligen inte särskilt mycket. Tidningen är ändå mycket läsvärd.

För tillfället kan tidningen bara anskaffas via http://www.cohops.se/, antingen i lösnummer eller årsprenumeration (4 nummer). Nästa nummer kommer ut i slutet av september och fram tills dess är det första numret man får hem om man lägger en beställning.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar