Ölrecension: To Öl Dark Malts & Body Salts

, , Inga kommentarer
Kaffe, rostad malt, rostat korn, havreflingor, farinsocker och förstås mängder av humle trängs i denna svart-DIPA för en rejäl smakupplevelse. Grabbarna på To Öl har återigen vänt sig till De Proef och har återigen fått ut en mycket bra produkt.

Trots den rätt höga alkoholhalten på 9,9 % och den kolsvarta färgen är denna öl härligt och farligt lättdrucken. Ibland har jag svårt att se poängen med hög alkohol i ett lättdrucket öl, man borde så att säga kunna brygga ett lika gott och lättdrucket öl med lägre alkoholhalt, men för Dark Malts & Body Salts är inte det fallet. Den må vara lättdrucken, men den är också mycket smakrik och lättdruckenheten beror snarast på att det är en välsmakande öl med god balans.

Kaffet är inte lika framträdande som i till exempel Mohawks svarta kaffe-IPA utan bidrar snarare med en lätt smak av kaffe utan att bistå med kaffets tyngd och beska. Farinsockret och havren hjälper säkert också till att runda av smaken. Ölet har nämligen en mycket mjuk och fyllig kropp som låter humlen komma fram ordentligt utan kollisioner med andra smaker.

Humlesmaken i sig drar huvudsakligen åt sötare citrussorter och är mycket behaglig, med en efterbeska som inbjuder till fler klunkar. Det är inte många öl som är så mörka och starka som passar så fint att sitta och dricka på en solig uteplats.

En av de bättre svart-IPA jag druckit på ett tag. Den är rätt färsk nu så ser du den nu är det bara att passa på, innan den blir alltför gammal.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar