Sommarens bästa förrätt och en Jaipur på det

, , Inga kommentarer
En riktigt härlig förrätt till sommarens varma grillkvällar är tomatbruschettan. En frisk och förförande god men samtidigt otroligt enkel liten sak att servera medan grillen blir varm. Den fantastiskt fina Jaipur från Thornbridge passar mycket bra till.
Bruschetta i sig är bara grillat bröd med olivolja som man gnuggar vitlök på, och sedan kan man ha olika pålägg. På sommaren passar en frisk tomatsallad allra bäst. För att göra själva bruschettan skivar man något gott ljust bröd, t ex levain eller surdegsbaguette, i ganska tjocka skivor. Rosta brödet med lite olivolja i stekpanna, ugn eller på grillen tills de får en krispig gyllene yta. Dela sedan vitlöksklyftor på mitten och gnid in brödet med vitlök genom att bara dra snittytan på vitlöken över brödet.

Tomatsalladen kan man göra i förväg. Gröp ur innandömet på tomaterna och hacka sedan i små bitar. Tänk i grova drag två tomater för tre skivor bröd. Blanda tomathacket med olivolja och lite (balsam)vinäger samt salt och peppar. Eventuellt kan man också ha i lite rödlök eller salladslök men jag föredrar att köra utan. Precis innan servering hackar man ner en knippe färsk basilika. Sleva upp på det nygrillade brödet, strö eventuellt på lite flingsalt och servera.

En lättare, frisk IPA som Jaipur är perfekt till. Humlen spelar med den lätta vitlökstouchen och basilikan, maltkroppen och det rostade brödet smälter ihop och beskan i ölet bryter av den milda syran i tomatsalladen. Dessutom är ju Jaipur en riktig härlig sommaröl!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar