Pulled chicken i tortilla

, , 1 kommentar
Pulled chicken är lättlagat, går lite snabbare än pulled pork och sitter dessutom lite ledigare i magen. Lite somrigare helt enkelt. Här har ni ett härligt recept på pulled chicken gjord på kycklinglår och som serveras i tortillabröd.

Pulled chicken görs ofta på hel kyckling vilket förstås också är ett alternativ men här kör vi på urbenade kycklinglår, vilket är den del av kycklingen med bäst smak i mitt tycke. Tänk 200-300 g kyckling per person. Gör en kryddblandning på paprikapulver, rökt paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, salt och kanske lite andra goda kryddor. Det här kan man experimentera med. Gnid in kryddblandningen i kycklinglåren och lägg dem i en smord form. Ställ in i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 95 grader. Räkna med att det tar 3-4 timmar.

Strax innan kycklingen är klar slänger man ihop en liten salsa på finhackad tomat (ta bort innanmätet/fröna), finhackad paprika och finhackad rödlök/vårlök som blandas med olivolja, vinäger och salt. Vill man piffa till den lite hackar man ner en spansk peppar också.

Ta ut kycklingen, dra isär och servera i varma tortillas med sallad, gurka, salsa, gräddfil och BBQ-sås. Mumsigt!

Till pulled pork gillar jag lite maltigare öl som kan möta fläskets sötma och fetma. Det här är en något lättare och fräschare rätt så här passar det bättre med en pale ale eller lättare IPA, eller varför inte en saison?

1 kommentar:

  1. Så du har ingen vätska alls i formen? När jag gör pulled pork har jag rub och bbq-sås på köttet och vitlök, rödlök, schalottenlök samt öl runt om.

    SvaraRadera