Vad skulle du betala för att få gratis öl resten av livet?

, , Inga kommentarer
En bryggpub i Minneapolis i USA erbjöd folk att investera $1000 i företaget mot att få gratis öl på restaurangen för resten av livet. Två år senare rullar bryggpubens business på. Hur mycket skulle du betala för att få gratis öl för resten av livet?

Northbound Smokehouse & Brewpub behövde pengar för att komma igång och för att visa upp kapital för banken för att kunna få ett banklån. Istället för att hitta traditionella investerare gick man ut till sina framtida kunder och erbjöd dem att betala $1000 mot att få dricka gratis av bryggpubens egna öl för resten av livet (eller så länge bryggpuben fanns kvar).

Faktiskt en smart lösning som är win-win för båda parter. Som kund behöver man inte dricka mer än några hundra pints, vilket man väl gör på några år om man går dit någorlunda ofta. För företaget innebar det ett snabbt sätt att få ihop kapital, och att ge ut gratis öl till de som kommer dit kostar inte alltför mycket när de brygger ölen själva och serverar i samma lokal. Dessutom lär många av dessa kunder spendera pengar på mat och dra med sig vänner dit.

Det lär antagligen inte gå att genomföra detta i Sverige på något lagligt sätt, men det är ändå spännande att tänka på. Om man tar i betraktning att öl på krogen i Sverige väl är åtminstone dubbla priset mot USA så vore omkring 15 000 kr en motsvarande summa här för samma deal. Givet att man bor på rimligt avstånd och känner sig någorlunda rotad tycker jag nog det vore värt det. Två öl i veckan så har man "fått igen" pengarna på två år. Man får ju hoppas de gör bra öl bara.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar