Ölrecension: Nils Oscar Bordsöl Pale Ale

, , Inga kommentarer
För en månad sen provade jag Nils Oscars folköl Bordslager, vilket blev något av en besvikelse. Häromdagen följde jag upp genom att prova deras andra folköl, Bordsöl Pale Ale, som funnits i något år och dessutom ligger lite lägre i styrka på beskedliga 2,7 %. Det var ett steg upp från Bordslagern men det nådde fortfarande inga höjder.

Både smak och doft var nämligen rätt så jolmigt, utan några friska inslag alls. Det finns lite, lite spår av diacetyl men framförallt handlade det om brist på humle och en tråkig maltkomposition. Inte riktigt dålig men heller inte särskilt många bra kvaliteter.

Jag provade den här när den var ny för något år sedan, om jag inte minns fel var det på andra upplagan av Allt Om Öl Festivalen i Eskilstuna, då jag minns den som bättre. Den här flaskan är märkt med bäst före i oktober i år. Hur gammal det betyder att den är vet jag inte riktigt men utifrån smaken kan jag misstänka att Nils Oscar använder 9 eller 12 månaders framåtmärkning, snarare än 6.

Visst är den låga alkoholhalten en liten bonus, men när det är läge för lågalkoholöl och det är åt det brittiska hållet man är sugen på väljer jag hellre någon av de svagare varianterna på brittiska "klassiker" som är vanliga på folkölshyllorna runt om i landet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar