Tema: Flandern

, , Inga kommentarer
En liten del av Zythosfestivalen
Det är temadags igen och för temat står inget mindre än Flandern, dvs norra Belgien. Under fyra helspäckade dagar reste jag runt i området på jakt efter nya öl- och matupplevelser tillsammans med sju andra ölskribenter från Sverige, Danmark och Norge. Nu har det blivit dags att berätta om resans bästa upplevelser.

Detta var min tredje resa till Belgien och trots att den faktiskt bjöd på en besvikelse eller två var det den i ölväg klart, klart bästa av de tre. Det finns massor av spännande att berätta om så nu blir det Flandern för hela slanten den närmaste veckan eller så här på Portersteken.

Jag kan redan nu säga att om man inte har varit i Belgien förut är det mer eller mindre en måstresa. Även om det finns flera guldkorn i Bryssel bör man verkligen se till att ta sig runt lite i landet och med tanke på de korta avstånden är det inga problem alls. Om man vill slippa checka in och ut på en massa hotell är det inga problem att ha en och samma stad som bas under hela resan och göra dagsturer till de ställen man vill besöka. Eller varför inte se landet från cykelsadeln?

Först ut i temat blir bryggerigården Hof Ten Dormaal och sen kommer det bara rasa på med inlägg om Flandern.

Denna resa betalades av turismorganisationen Visit Flanders. De har ingen inverkan på vad eller hur jag rapporterar om resan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar