När Rainbow Project kom till Stockholm

, , Inga kommentarer
Folk från Monk's Café, Omnipollo och Buxton
The International Rainbow Project är ett projekt som brittiska Siren dragit ihop där 14 bryggerier, sju brittiska och sju från övriga Europa, parats ihop med varandra och med en varsin färg att tolka i en öl. Omnipollo/Buxton Yellow Belly, som fick mycket uppmärksamhet på SBWF, är en av dessa sju samarbeten och den tillsammans med de övriga sex serverades på Man in the Moon igår tillsammans med massor av öl från Buxton.

Efter att ha provat igenom hela regnbågen får jag väl säga att det var lite blandade kvalitet. Sherryfatlagrad saison på 9 % lät på förhand som något jag inte skulle tycka om men som visade sig vara enormt gott med fruktiga, runda toner och tydliga sherrydrag som flöt ihop väldigt fint. Bra jobbat av Naparbier och Beavertown!

Därtill stod de två stouterna, Yellow Belly samt Empress Black Pepper Stout från De Molen och Siren, ut på ett bra sätt. Empress var riktigt krämig och fin med väldigt snygga toner av svartpepparn. Imponerande hur de fick ihop den så bra, vilket väl också får sägas om Yellow Belly. Jordnötsdoften spred sig i baren när någon beställde den.

De resterande fyra ölen i regnbågen var inte på något vis dåliga men var inte heller mycket mer än godkända. Med tanke på vilka bryggerier som var inblandade samt att ett litet glas (0,2 l) kostar 75 kr hoppas man också på lite mer än vad de bjöd på. Grön färg representerades av en DIPA med hampa och enbär från Hawkshead och Lervig med för mycket beska och för lite annan smak. Indigo och röd kom i form av en sour red från Magic Rock och Evil Twin respektive en krusbärssuris från Wild Beer och Toccalmatto som båda var lite för anonyma i smakerna. Och så blå som representerades av en cognacsfatlagrad quadrupel från Mikkeller och Partizan som var allt för söt.

Samtidigt var det något av en tap-takeover med Buxton på övriga kranar där Double Axe, en dubbel-IPA där man verkligen gjort allt dubbelt, triumferade totalt bland de öl jag hann prova. Massor av härlig humlefruktighet som blandades med maltsötma och 13,6 % alkohol på ett mycket imponerande vis. Farligt, farligt...

Under kvällen fanns representanter från både Omnipollo och Buxton på plats för att mingla med en stor skara törstiga besökare. Bara under de få timmar jag var där syntes en hel del branschfolk som smet förbi för att prova godsakerna, vilket intygar att det var en lite speciell uppsättning öl påkopplade för kvällen. Bra jobbat av Man in the Moon, Omnipollo och Buxton!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar